Afyonkarahisar'da, TOBB Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi tarafından düzenlenen Yeni Yıl Alışveriş Festivali'nin açılışı, 6 şehidin anılarına saygı gösterilmeden yapıldığı gerekçesiyle büyük tepkilere yol açtı. Şehitlerin anısını yaşatma sorumluluğuyla hareket eden baba Süleyman Üye'nin duygusal açıklamaları, festivalin ertelemeyerek açılmasının tartışmalarını daha da kızıştırdı.

Festivalin Açılışı ve Katılımcılar

 Afyonkarahisar'daki Akrones Termal Otel'de gerçekleşen festival açılışına, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser ve ATSO Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Kurdele kesimiyle başlayan etkinlik, birçok stantın ziyaret edilmesiyle devam etti. Festival kapsamında Afyon Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Murat Diker, protokol üyelerine teşekkür plaketi verdi.

Tepkiler ve Şehit Baba Süleyman Üye'nin Duygusal Açıklamaları

 Festivalin açılışının ardından, kamuoyundan büyük tepkiler yükseldi. Ancak en dokunaklı tepki, oğlu Piyade Uzman Çavuş Kerim Üye'yi 2016 yılında teröre karşı verilen mücadelede Bingöl'de şehit veren baba Süleyman Üye'den geldi. Üye, açılış haberlerinin altına yaptığı duygusal açıklamada, şehitlerin ailelerinin yaşadığı acıları anlamamış gibi davrananlara seslendi. Üye, şunları dile getirdi: "Helva sizin evde kavrulmayınca bizim çektiğimiz acıları anlayamazsınız. Açın, gülün, yiyin, için. Unutmayın ki bizim oğullarımız sayesinde yiyor, içiyor, gülüyorsunuz. Hatta aldığınız nefes bile bizim oğullarımız sayesinde. Bir şehit babası olarak hakkımı helal etmiyorum."

Festival Katılımcılarının Cevabı

 Şehit babası Süleyman Üye'nin açıklamalarına rağmen, ATSO ve festival katılımcılarından herhangi bir açıklama yapılmadı. Olay, kamuoyunda büyük yankı uyandırmış durumda.

Kaynak: iha