Adalet Bakanlığı; Personel Genel Müdürlüğü, İcra İşleri Dairesi Başkanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere toplam 12 bin 713 personel alımı yapacak. Yapılacak alımlar için belirlenen başvuru tarihleri ise 1-16 Temmuz arası.

İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, Bakanlık bünyesine toplamda 17 unvan ve kadroda alım yapılacağını ifade ederek, "5 ayrı personel alım ilanına çıkan Bakanlığımız Resmi Gazete'de yayımlanan ilanlara göre; 12 bin 713 personel alacak. Alım yapılacak branşlar; zabıt katibi, mübaşir, şoför, aşçı, teknisyen, avukat, hizmetli, psikolog, sosyal çalışmacı, istatistikçi, icra katibi, öğretmen, veteriner, infaz ve koruma memuru, cezaevi katibi ve hemşire, kaloriferci. Yapılacak alımda en fazla personel 6 bin 126 kişiyle infaz ve koruma memurluğunda olacak."

"İnfaz ve koruma memurluğunu 3 bin 071 personelle zabıt katipliği ve bin 169 personelle mübaşirlik takip edecek. Personel alımı yapılacak uygulamalı ve sözlü sınavı sonucuna göre yapılacak. Adaylardan KPSS puan türlerinden 70 ve daha yukarısı puan almış olma şartı aranacak. Personel alımı kapsamında İnegöl Adliyemize ise 2 icra katibi, 5 zabit katibi ve 7 mübaşir alınacak. Zabıt katibi unvanı için uygulamalı sınav tarihi 20 Ağustos 2019 Salı günü saat 09.00'da." diye konuştu.

Ünlü zeytinyağı markası raflardan toplatılıyor Ünlü zeytinyağı markası raflardan toplatılıyor

GENEL ŞARTLAR

Türk vatandaşı olmak. İlk defa atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru günü olan 16 Temmuz 2019 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 inci maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezi sınavın (lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS-2018) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak (lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için 1 Ocak 1983 ve sonra doğumlu olanlar)

Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağma gelmemiş olmak. Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak. 657 sayılı Kanunun 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkum olmamak. 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. Kamu haklarından mahrum olmamak. Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.