Adıyaman’ın Tut ilçesinde faaliyet gösteren bir maden ocağında, işçilerin oksijen yetersizliğinden etkilendiği iddia edildi.
Edinilen bilgilere göre, dün öğle saatlerinde MHS Madencilik şirketine ait maden ocağında çalışan Oruç Savaş (36), Yücel E. ve Cumali K., oksijen yetersizliği nedeniyle fenalaştı. Olayın ardından 112 Acil Servis ekipleri bölgeye sevk edildi.

Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Oruç Savaş, Tut İlçe Devlet Hastanesi’ne; Yücel E. ve Cumali K. ise Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak Oruç Savaş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Hastaneye kaldırılan diğer işçilerin tedavilerinin devam ettiği ve sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.





