Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde meydana gelen bir çatışmada bir askerimizin şehit olduğu ve bir askerin yaralandığı bildirildi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamaya göre, teröristlerin üs bölgesine sızma girişiminde bulunduğu bir çatışma çıktı. Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay, bu çatışma sırasında şehit düşerken, bir diğer asker ise yaralandı.

Acı haber! 1 askerimiz şehit oldu

İlk belirlemelere göre, çatışmada 6 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyon bölgesindeki güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen başarılı müdahale sonucunda teröristlerin planları bozuldu. MSB, operasyonun devam ettiğini ve bölgedeki güvenlik önlemlerinin artırıldığını belirtti.

MSB yetkilileri, şehit Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay'a Allah'tan rahmet, ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına başsağlığı diledi. Yaralı askerin ise tedavi sürecinin devam ettiği ve en kısa sürede sağlığına kavuşması için gerekli tüm önlemlerin alındığı ifade edildi.

Bu olay, Pençe-Kilit Operasyonu'nun teröristlere karşı başarılı bir şekilde devam ettiği ancak güvenlik güçlerimizin her an tehdit altında olduğunu gösteriyor. Türkiye'nin terörle mücadelede kararlılığını sürdürdüğü bir dönemde yaşanan bu olay, ulusal güvenliğin önemini bir kez daha vurguluyor.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından 17 Şubat 2024 tarihinde Pençe-Kilit Operasyonu Bölgesi'nde meydana gelen olayla ilgili yapılan açıklamada, BTÖ (Bölücü Terör Örgütü) mensuplarının bir üs bölgesine sızma girişiminde bulunduğu belirtildi. Çıkan çatışmada, kahraman silah arkadaşlarından Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay'ın şehit olduğu, bir diğer kahraman silah arkadaşının ise yaralandığı ifade edildi. Yaralanan personelin derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlandığı belirtildi.

Bursa'da eğlence merkezinde silahlar konuştu Bursa'da eğlence merkezinde silahlar konuştu

Açıklamada ayrıca, çatışma sonucunda ilk belirlemelere göre 6 teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisi verildi. Operasyonun bölgede devam ettiği vurgulanarak, güvenlik güçlerinin terör örgütü mensuplarına karşı kararlılıkla mücadele ettiği ifade edildi.

Operasyonun detaylarına dair ek bilgiler verilmese de, Milli Savunma Bakanlığı'nın olaya ilişkin net bir tutum sergileyerek terörle mücadelede kararlılıkla hareket ettiği ve güvenlik güçlerinin ülkenin güvenliğini sağlamak adına operasyonlarına devam ettiği vurgulanmış oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, terörle mücadelede gösterdiği kararlılık ve fedakarlıkların devam ettiği bu tür operasyonlarda hayatını kaybeden kahraman askerlere rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı dileyerek, yaralılara acil şifalar temenni edildiği açıklamada belirtilmiştir.

Editör: İHSAN KURAN