Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) İsveç'in NATO üyeliğine onay vermesiyle ilgili süreçleri ve Türkiye'ye F-16 savaş uçakları satışı konusundaki son durumu açıkladı. Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh'in yaptığı açıklamada, Türkiye'nin NATO'ya katılım protokolünü onaylaması ve Türkiye'ye F-16 satışıyla ilgili önemli bilgiler verildi.

İstihdam Artışı Beklenen Meslekler Nelerdir? Uygun Bir Kariyer Planlaması Nasıl Yapılır? İstihdam Artışı Beklenen Meslekler Nelerdir? Uygun Bir Kariyer Planlaması Nasıl Yapılır?

Türkiye'nin Onay Belgesi Bekleniyor

Singh, TBMM'nin İsveç'in NATO'ya katılım protokolünü onaylamasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Türkiye'nin onay belgesini almayı ve Macaristan'ın da bu konuda hızla harekete geçmesini sabırsızlıkla bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

F-16 Satışıyla İlgili Görüşmeler Devam Ediyor

Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Patrick Ryder, Türkiye'nin ABD'den 40 adet F-16 Blok 70 savaş uçağı ve 79 adet modernizasyon kiti alım talebi ile ilgili süreci değerlendirdi. Ryder, "Türkiye ile işbirliğimizi sürdürerek Türk ordusunun gelişmiş yeteneklere sahip olmasını sağlamak istiyoruz." dedi.

Rusya Saldırılarına Karşı Birliktelik Mesajı

Singh, İsveç'in NATO üyeliğinin, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına karşı bir birliktelik mesajı gönderdiğini ifade etti ve bu üyeliğin ittifakı güçlendireceğini belirtti.

Editör: Fırat Çelik