Jeomanyetik Fırtına, SpaceX'in Uyduları Üzerinde Yıkıcı Etki Yarattı Jeomanyetik Fırtına, SpaceX'in Uyduları Üzerinde Yıkıcı Etki Yarattı

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, Türkiye'nin 40 yeni ve 79 modernize edilmiş F-16 savaş uçağı satın almasına ilişkin ABD Kongresinin onay kararını "ileriye doğru atılmış önemli bir adım" olarak nitelendirdi. Bu karar, Türkiye ile ABD arasındaki savunma işbirliğinin güçlendirilmesi ve NATO'nun bölgesel güvenliğindeki rolünün pekiştirilmesi açısından hayati önem taşıyor.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Büyükelçi Flake'in ifadelerini sosyal medya üzerinden paylaşarak, Türkiye'nin F-16 filosunun NATO'nun gücü ve müttefikler arası işbirliğinin geleceği açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Flake, "Türkiye'nin F-16 filosu, NATO'nun gücü açısından hayati önem taşımakta, müttefiklerin gelecekte birlikte çalışabilirliğini teminat altına almaktadır" dedi.

Kongrenin bu hafta, Türkiye'nin 40 yeni ve 79 modernize edilmiş F-16 uçağı satın almasını onaylama kararı ileriye doğru atılmış önemli bir adımdır.

ABD Dışişleri Bakanlığının 26 Ocak'ta Kongreye gönderdiği resmi bildirimin ardından yasal olarak belirlenen 15 günlük inceleme süreci, herhangi bir engelle karşılaşmadan tamamlandı. Bu süreçte, Kentucky Senatörü Rand Paul tarafından sunulan tek itiraz, Senato Dış İlişkiler Komitesinde herhangi bir işleme tabi tutulmadı. Böylece, Türkiye'nin F-16 alımı için ABD Silah İhracat Kontrol Yasası uyarınca gerekli süreçler tamamlanmış oldu.

Editör: Fırat Çelik