Kabine Toplantısı sonrasında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu çalışanları için Kurban Bayramı tatilinin 15 Haziran Cumartesi günü başlayıp 23 Haziran Pazar günü sona ereceğini duyurdu. Erdoğan, "Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki 2 günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık. Perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkanı sağlamış oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı'nda Bankalar Açık mı, Kapalı mı 2024?

Bankalar, resmi tatillerde kapalı olan kurumlar arasında yer alıyor. Bu nedenle, bankalar Kurban Bayramı boyunca kapalı olacak. Bankacılık işlemleri, Kurban Bayramı'nın bitişinin ardından ilk iş gününde devam edecek.

Kurban Bayramı Ne Zaman?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2024 yılı dini takvimi sonrasında Kurban Bayramı tarihleri belli oldu. Buna göre, 2024 yılında Kurban Bayramı, 16 Haziran Pazar günü başlayacak. 4 gün sürecek olan bayram, 16-17-18-19 Haziran tarihlerinde idrak edilecek. 15 Haziran Cumartesi günü ise Kurban Bayramı arefesi eda edilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ