Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 65 yaş üstü vatandaşlar için ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarına dair önemli değişikliklere imza attı. Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemelerle, yönetmeliğin yürütme yetkisi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na devredildi. Bu kapsamda, şehir içi kara ve deniz taşımacılığındaki bazı araçlar hariç olmak üzere, toplu insan ulaşım hizmetlerinin yönetimi de Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek.

65 yaş üstü vatandaşa ücretsiz toplu taşıma kaldırılacak mı?

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun! 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun!

Resmi Gazete’de yer alan karara göre, demiryolu ve denizyolu araçları kullanılarak sunulan şehir içi toplu ulaşım hizmetleri de Bakanlık tarafından kontrol altına alındı. Ayrıca, gelir desteği ödemelerine dair usul ve esaslar da yeniden belirlendi.

65 yaş üstü vatandaşa ücretsiz toplu taşıma kaldırılacak mı?

Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte de değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler, özel şahıs veya şirketlere ait toplu taşıma hizmetlerini kapsayan düzenlemeleri içermekte olup, yayım tarihi itibarıyla yürürlüğe girdi.

65 yaş üstü vatandaşa ücretsiz toplu taşıma kaldırılacak mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu yeni düzenlemeyle birlikte, şehir içi toplu taşıma hizmetlerinde daha etkin bir rol üstlenecek. Yapılan değişikliklerle birlikte, 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma hizmetlerinden daha etkin ve düzenli bir şekilde faydalanmaları sağlanacak, bu hizmetlerin iptali söz konusu olmayacak.