Kosova Kolejinde 1.ve 2. sınıfta eğitim gören 87 öğrenci, Ortodonti Uzmanı Dr. Nazlı Nalcı ile eşi Protetik Diş Tedavi Uzmanı Dr. Serdar Nalcı tarafından ağız ve diş sağlığı taramasından geçirildi.

Okulun diğer öğrencilerine ise ağız ve diş sağlığı konusunda seminer verildi.

Diş taraması öncesi açıklamalarda bulunan Dr. Serdar Nalcı, Her yıl Kasım ayının son haftasında Ağız-Diş Sağlığı ile Diş Hekimliği Haftasının kutlandığını söyledi.

DİŞETİ HASTALIĞI ÇOK YAYGIN

Dişeti hastalığının halk arasında çok yaygın olduğuna dikkat çeken Nalcı;

"Buradaki sebep yine bakteri plağı dediğimiz oluşumun bu defa dişeti boşluğu ve üzerinde birikimidir. Bakteri plağı asit ve toksin oluşturarak dişetlerinde kızarıklık, şişlik ve kanama meydana getirir. Zamanla dişetinin dişlerden uzaklaşmasına neden olabilir. Dişeti hastalığı halkımız arasında çok yaygındır. Erken dönem ve başlangıç aşamasında iyi bir ağız bakımı ve diş hekimi müdahalesi ile tedavi edilebilir. Eğer geç kalınırsa dişlerin sallanması ve diş kayıplarına yol açabilir" dedi.

ÇOK ZOR DEĞİL

Protetik Diş Tedavi Uzmanı Dr. Serdar Nalcı, ağız ve diş sağlığı için günde toplam 6 dakikanın ayrılmasını isteyerek; "Bir gün 24 saat ve dişlerinize ayırmanızı istediğim vakit her biri 2şer dakika olmak üzere sabah öğlen ve akşam toplam 6 dakika... İnanın bu çok zor değil" dedi.

Okulun kurucu müdürü Devrim Kosova Hasırcı ise Kasım ayının son haftasında kutlanan Ağız-Diş Sağlığı ile Diş Hekimliği Haftası kapsamında Kosova eğitim Kurumları olarak ağız ve diş sağlığı konusunda diş taraması yaptırdıklarını aktardı.

Bunamak istemiyorsanız bu vitamini almayı ihmal etmeyin! Bunamak istemiyorsanız bu vitamini almayı ihmal etmeyin!

Konuşmaların ardından öğrencilerin diş taramaları gerçekleştirildi. Diş taramasının ardından öğrencilere diş macunu ile diş fırçası dağıtıldı.