Temeli 2012'de atılan Ankara-Bursa arası Yüksek Hızlı Tren'in 2016'da hizmete gireceğine dair verilen sözleri hatırlatan Altaca Kayışoğlu, Tarım Bakanı Faruk Çelik'e "Siz de bir Bursalısınız ve Yüksek hızlı Tren'in Balat İstasyonu'nun temel atma törenin de vardınız. O günkü konuşmalarda Yüksek Hızlı Tren'in 2016'da faaliyete geçeceği belirtiliyordu ancak geçtiğimiz günlerde Bursa Valisi, bu projenin çöpe atıldığını açıkladı. Yeniden bir güzergah çalışması yapılacağını duyurdu. Bu proje için harcanan 480 milyon lira da böylece çöpe gitmiş oldu. Yani, biz bu bütçeleri yapıyoruz ama vatandaşın parasının çarçur edilmesini de kabul edemiyoruz" dedi.

150 ÇALIŞAN İŞTE ÇIKARILDI

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bakan Çelik'e Türkiye Jokey Kulübü'nün son üç ayda 150 çalışanını işten çıkardığını, yaşanan bu çıkışların gerekçesini de sordu.

OTOMOTİV TEST MERKEZİ'Nİ DE SORDU

Altaca Kayışoğlu, Sanayi Bakanlığı bütçesi görüşülürken de Yenişehir'de yapımı sabırsızlıkla beklenen Otomotiv Test Merkezi'ni gündeme getirdi. Test Merkezi'yle ilgili yer sorunun yatırımın önünde engel oluşturduğunu belirten Altaca Kayışoğlu, "Üç dört yıldır Test Merkezi'nin Yenişehir'e yapılacağı belirtiliyor. Ancak, yer bulunuyor, sonra olmadı deniliyor. Yeni yer bulunuyor arada da sorun oldu deniliyor. Bu projeleri daha gerçekçi bir biçimde nasıl hayata geçireceğiz" diye sordu.

İnegöl'de de şubesi olan kuruyemiş devi kapılarını kapatıyor İnegöl'de de şubesi olan kuruyemiş devi kapılarını kapatıyor