Türkiye bir anda elektrikli otomobil pazarındaki en ciddi isimlerden biri haline geldi. Yeni yerli otomobilimiz TOGG ile çıktığımız yolda, emin adımlarla ilerliyoruz.

Bilindiği üzere artık yollarda TOGG T10X’i görmeye başladık. Hatta oldukça sık görüyoruz da diyebiliriz. Özellikle İstanbul gibi büyük bir şehirde yaşıyorsanız, her an her yerde bir TOGG karışınıza çıkıyor. Fakat bu daha başlangıç.

Elektrikli otomobiller söz konusu olduğunda Türkiye, Avrupa’yı kıskandıracak bir performans sergiliyor diyebiliriz. Zira TOGG’un ardından ikinci yeni yerli otomobilimiz de sessiz sedasız satışa çıkmış durumda.

370 Bin Tl'lik Yeni Yerli Otomobil Resmen Satışa Sunuldu!2

Türkiye'ye "Geleceğin Otomobili" geliyor: Chery Tiggo 9 Türkiye'ye "Geleceğin Otomobili" geliyor: Chery Tiggo 9

Hali hazırda TOGG tarafında T10F için nefesler tutuldu. İlk yerli sedan otomobilimiz yakında yollara çıkmış olacak.

Elbette otomobil üretimindeki tek markamız TOGG değil. Zira TOGG’a olan ilgi diğer yerli üreticileri de otomobil üretmeye teşvik etti.

Bugün sizlere bahsetmek istediğimiz yerli otomobilimiz RKS logosu taşıyan A1 modeli. Bu model mini bir otomobil olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

370 Bin Tl'lik Yeni Yerli Otomobil Resmen Satışa Sunuldu!3

Otomobilinde geri görüş kamerasından tutun da dijital kadrana kadar pek çok özellik bulunuyor. Takribi menzili 70 km olan bu otomobilin özellikle şehir içi kullanım için çok uygun olduğunu söyleyebiliriz.

2 yolcunun rahatlıkla seyahat edebildiği otomobilin saatteki maksimum hızı 55 km. Bu sayede otomobili B1 ehliyetiyle kullanmak da mümkün.

Normal prizden yalnızca 6 saatte şarj olan bu otomobilin en büyük eksisi ise çevre yolu ve otobanda kullanılamıyor olması.

Malum çevre yolu ve otobanlara çıkabilmek için en az 60 km/s hıza ulaşmak gerekiyor. Bu sebepten ötürü yerli mini otomobilimiz de sadece şehirler içi yollarda kullanılabiliyor.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK