Sağlık sektöründeki istihdamı artırmak ve hizmet kalitesini yükseltmek amacıyla, Sağlık Bakanlığı tarafından planlanan 35 bin personel alımı için detaylar kamuoyunda büyük bir merakla bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği bu alımların ne zaman yapılacağına dair bilgiler henüz netleşmemiş olsa da, başvuruların ÖSYM'nin yayımlayacağı başvuru kılavuzunun ardından başlaması bekleniyor.

ÖSYM'nin henüz yayımlamadığı başvuru kılavuzunun bu hafta içinde kamuoyu ile paylaşılması öngörülüyor. Bu kılavuz içerisinde adayların başvuru süreci, sınav tarihleri ve başvuru şartları gibi detaylar yer alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına göre, Sağlık Bakanlığına alınacak 35 bin personelin 15 bini hemşire kadrosunda olacak. Ancak diğer 20 bin personelin hangi kadrolarda istihdam edileceği henüz netlik kazanmış değil. Bu konuda yapılan açıklamalar ve kılavuzda yer alacak bilgiler, adayların tercih yapmalarına ve başvuru sürecine yönelik önemli bir kılavuz olacaktır.

Geçmiş yıllarda yapılan alımlarda belirlenen başvuru şartları şu şekildedir: Sözleşmeli pozisyonları tercih edecek adayların, 657 sayılı Kanunun 4. maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir. Ayrıca, 657 sayılı Kanununun 4. maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 28. maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.

Hangi il, hangi kuruyemişi tercih ediyor? İşte 81 ilin kuruyemiş haritası! Hangi il, hangi kuruyemişi tercih ediyor? İşte 81 ilin kuruyemiş haritası!

Ayrıca, KPSS 2019/4, KPSS 2019/7, KPSS 2020/4 ve KPSS 2020/5 Tercih Kılavuzlarında belirtilen sözleşmeli pozisyonlara yerleşenlerin, bu kılavuzda belirtilen sözleşmeli pozisyonları tercih etmeleri sistem tarafından engellenecektir. Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.

Bu bilgiler ışığında, adayların başvuru süreci ve alım şartlarıyla ilgili net bilgileri ÖSYM tarafından yayımlanacak olan kılavuzda bulmaları beklenmektedir.

Editör: İHSAN KURAN