-Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Mudanya'da düzenlediği iftar programında yüzlerce kişiyle birlikte orucunu açan Başkan Mustafa Bozbey, "Halkımızla kol kola olduğumuz sürece aşamayacağımız hiçbir engel yok. Hem hizmet edeceğiz hem de hemşehrilerimizle birlikte olmaya devam edeceğiz" dedi.

-Yenilikçi fikirleri olan bireyleri desteklemek ve girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Girişimci Kafası Söyleşisi'nin en genç konuğu, 18 yaşındaki Team Yorokobi Kurucusu Emir Taha Çelik oldu. Gençlik ve Girişimcilik Merkezi'nde moderatörlüğünü Mürvet Özçelik'in üstlendiği programda hikayesini paylaşan Çelik, henüz başında olduğu bu yolda kat ettiği mesafeye ve deneyimlerine ilişkin katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu.

-Bursa'da Ulubat Gölü'nün taşmasıyla göle komşu Akçalar Mahallesi'nde onlarca tiny house ve hobi evi sular altında kaldı.

-Bursa'nın Yenişehir ilçesinde bulunan Bursa Yenişehir Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Güzellik Hizmetleri bölümünde eğitim gören öğrenciler, sinema ve dizi sektöründe kullanılan özel efekt makyajları başta olmak üzere birçok alanda uygulamalı eğitim alıyor.

-Bursa'da polis ekiplerinin 'dur' ihtarına uymayan sürücü, yaklaşık 10 kilometre boyunca kaçtı.
-Ergün Koç Kültür Merkezi'nde düzenlenen ilk gecede geleneksel orta oyunlarından, kukla ve gölge oyunlarından çocuklara özel eğlence saatlerine kadar birçok etkinlik vatandaşlarla buluştu. 14 Mart'a kadar her hafta sonu devam edecek programlarda Ramazan Sokağı da nostalji ve alışverişi bir araya getiriyor.

-Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İnegöl Şubesi’nin olağan kongresi, İnegöl’de bulunan Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Yoğun katılımla yapılan kongrede başkanlık için iki aday yarıştı. Seçim sonucunda Birol Atay, ADD İnegöl Şubesi’nin yeni başkanı oldu.

-Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bir şahıs, cadde ortasında pompalı tüfekle havaya defalarca ateş açtı. O anları arkadaşına kaydettiren şüpheli, görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşınca polis ekipleri harekete geçti.
-Bursa’da Ramazan ayının manevi atmosferi, huzurevi sakinleri için kurulan iftar sofralarıyla gönüllere dokunuyor. Bursalı fenomen ciğerci Ali Koçak, bu yıl 6’ncısını düzenlediği Ramazan iftar programlarıyla huzurevi sakinlerini her gün aynı sofrada buluşturuyor.

-Bursa'nın Gemlik ilçesinde dilencilik yapan şahsın paraları bebek bezine sakladığı ortaya çıktı.

-İnegöl Belediyesi Zabıta ekipleri, ramazan ayıyla birlikte gıda işletmelerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. İlçe genelinde kontrol edilen 319 market ve bakkaldan 16’sına cezai işlem uygulandı.
-İnegöl Belediyesi, Ramazan ayı boyunca teravih buluşmalarından orta oyunlarına, çocuk şenliklerinden çay ikramlarına kadar geniş kapsamlı programlar düzenliyor. Etkinlikler ilçe genelinde yoğun katılımla sürüyor.

-Bursa Kantinciler Odası’nın Ankara temasları sonrası Ramazan ayı için kiralarda yüzde 50 indirim kararı çıktı. 20 yılı dolan okul kantinlerinin ihale süreci için de yeni çalışma talimatı verildi.
-Bursa’nın yüksek kesimlerindeki Ömeraltı Yaylası’nda devriye gezen orman muhafaza ekipleri, yılkı atlarıyla karşılaştı. Daha önce fotokapanlara yansıyan sürü, bu kez kış manzarası eşliğinde görüntülendi.

-İnegöl’de yaşayan Zeynep Özbek, kış aylarında sokak kedileri için restoranın bahçesindeki kış bahçesi bölümünde özel bir alan oluşturdu. Soğuk havalarda soba kurarak minik misafirlerine sıcak bir barınak sağladı.

-Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Kule Yalıtım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin iflasına karar verdi. Tasfiye süreci basit usulde yürütülecek, alacaklılar için 30 günlük başvuru süresi başladı.

-İnegöl Orhaniye Mahallesi’nde bulunan 199 metrekarelik daire icra yoluyla satışa çıkarıldı. Muhammen bedeli 5 milyon TL olarak belirlenen taşınmaz için ilk artırma 20 Nisan 2026’da yapılacak.
-Bursa’da faaliyet gösteren Alya Meyve ve Gıda Üretim Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi hakkında iflas kararı verildi. Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2025/1647 esas sayılı dosyası kapsamında alınan kararla şirketin 18 Şubat 2026 günü saat 14.19 itibarıyla iflasına hükmedildi.

-İnegöl Cerrah Mahallesi’nde bulunan 220,88 metrekarelik arsa, ortaklığın giderilmesi davası kapsamında satışa çıkarıldı. Muhammen bedeli 2 milyon 401 bin 320 TL olarak belirlenen taşınmaz için ilk artırma 20 Mart 2026’da yapılacak.

-İnegöl Çiftlik Mahallesi’nde bulunan 1.100,62 metrekarelik ahşap ev ve arsası icra yoluyla satışa çıkarıldı. Taşınmaz için belirlenen muhammen bedel 3 milyon 627 bin 360 TL oldu.
-İnegöl’de hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü, jandarma ekiplerince yakalanarak cezaevine gönderildi.





