1 Ocak 2024 yılından itibaren ek ders ücretlerinde gerçekleştirilecek olan yeni değişiklikler resmi olarak açıklandı.

1 Ocak 2024 tarihinden itibaren ek ders ücretleri...

İşte kesinleşen yeni düzenlemeler ise şöyle:

1 Ocak 2024 tarihinden itibaren ek ders ücretleri...

Belletmelerin Aylık Ek Ders Sınırı Yükseldi: Belletmelerin aylık ek ders sınırı, 1 Ocak 2024 yılından itibaren 56'dan 64'e çıkarıldı. Bu değişiklikle belletmenlerin ek ders imkanları da genişletilmiş oldu.

Nöbet Tutan Belletmenlerin Haftalık Ek Dersleri Çoğaltıldı: Haftalık 24 saat nöbet tutan belletmenlerin ek dersleri 2'den 4'e çıkartıldı. Bu sayede nöbet tutan belletmenlere daha çok ek ders imkanı verilmiş oldu.

RAM'da Özel Eğitim Öğretmenlerinin Ek Dersleri Yükseldi: Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM)'nda görevli özel eğitim öğretmenlerinin ek dersleri 15'ten 18'e çıkartıldı. Bu düzenlemeyle birlikte, özel eğitim öğretmenlerine ek ders konusunda artış sağlandı.

Yüksek Lisans ve Doktora Mezunları İçin Ek Ders Ücretleri Yükseldi: Milli Eğitim Bakanlığı, yüksek lisans mezunu öğretmenler için ek ders ücretlerini %5'ten %7'ye çıkartırken, doktora mezunu öğretmenler için %15'ten %20'ye yükseltti. Bu sayede yüksek lisans ve doktora mezunu öğretmenlere daha yüksek ek ders ücreti ödenmiş olacak.

Yönetici Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Artış: Öğretmenevi ve akşam sanat okulu yöneticilerinde yönetim görevi karşılığı ödenen haftalık 4 saat artırımlı ek ders ücreti, 1 saat daha çok artırılarak 5 ek ders olarak belirlendi. Yönetici öğretmenlere yönetim görevi için daha çok ek ders imkanı verilecek.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57