ÇAYKUR 1072 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı ÇAYKUR 1072 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
İmam Murat Küçük ‘Bir akşam bütün televizyonları kapatın Hüdai Camiye koşun’ ve ‘Camide hayat var, maneviyat var, aksiyon var’ sloganlarıyla mahalledeki tüm gençleri camiye davet etti.

Hep beraber kılınan yatsı namazının ardından caminin gençlerinden Fatih Yıldız ve Emirhan Abbas ilahiler okuyarak; 4-6 yaş çocuk kursu öğrencilerinden Ebubekir Yaran ve Yusuf Emre Küçükbingöl Kur’an okuyarak gönülleri mestetti.

ABDÜLVASİH DURAN HZ.İSA’YI ANLATTI

Programda Abdulvasih Duran da Hz. İsa’nın hayatıyla ilgili özet bilgiler verdi. Daha sonra güldürürken düşündüren Nasrettin Hoca anlattığı kıssalarla geceye renk kattı.

Ardından İ.H.H’nın yetim kumbarasını alıp kendi harçlıklarından ve çevrelerinden, dünyadaki yetim çocuklara para toplayan öğrencilere ödüller verildi. Programın sonunda tüm gençler ve velilerine meyve ikramı yapıldı.

ÖDÜL ULUDAĞ GEZİSİ

Camiye devam eden özellikle yılbaşı akşamında gözlerini televizyonlara kapatıp ve namaza koşan öğrenciler bu hafta sonu İnegöl Belediyesi’nin de desteğiyle Uludağ Gezisiyle ödüllendirildiler. Uludağ’daki karın, kayağın tadını çıkaran gençler kar üstünde mangal keyfi ve doğa yürüyüşü yaptılar.

Yapılan tüm etkinliklerden memnuniyet duyan gençler daha sonra Erguvan Gençlik Derneği’nin düzenlemiş olduğu Mekke‘nin Fethi programında Asrı Saadet’ten Manzaralar konulu tiyatroya katıldılar.

SOSYAL OLMALARINI İSTİYORUZ

Yapılan etkinliklerle ilgili bilgi veren imam Murat Küçük şunları söyledi:

“Tüm etrafı kötülüklerle kuşatılmış gençlerimizi geziyle, piknikle, sosyal ve sportif aktivitelerle camiye, namaza, Kuran’a alışkanlık kazandırmaya sevdirmeye çalışıyoruz. Gençlerimizi alkol ve uyuşturucudan, kötü arkadaş çevresinden, kavgadan, hırsızlıktan kurtarmaya çalışıyoruz.

Miskinlikten, tembellikten, TV ve internet bağımlısı olmaktan kurtarıp sosyal olmalarını istiyoruz. Dünyanın zevki sefasına dalıp Allah’ı ve ahret gününü unutmasınlar istiyoruz. Ailesine, vatanına, milletine faydalı, tüm insanlığın kurtuluşu için çalışan, projeler üreten idealist gençler yetiştirme gayretindeyiz.

ERGUVAN GENÇLİK DERNEĞİ

“Unutmamak lazım ki kendi çocuklarımızın ve ailemizin huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşaması tüm çocukların ıslahı ile mümkündür. Bunun için tüm gençlerimize önce ahlak ve maneviyat sonradan dünyevi ilimleri öğretmeliyiz.

Biz camimizde ve çevresinde var gücümüzle gençlere yönelik sürekli farklı etkinlikler düzenliyoruz. Bu konuda önce bütün anne babalara, öğretmenlere, imamlara, işadamlarına, basın ve yayın kuruluşlarımıza ve tüm yöneticilerimize, özellikle gönüllü sivil toplum kuruluşlarımıza büyük görevler düşmektedir.

Bursa Müftülüğü bünyesindeki Erguvan Gençlik Derneği de bu amaçla gençler yetiştirmek için kurulmuştur. Artık imam kardeşlerimizle gençler için daha fazla çalışmalar yapacağız inşallah”