İnegöl Ticaret Sanayi Odası'nın (İTSO) başlattığı ekonomik seferberliğe en büyük destek hayırsever işadamı Mehmet Yıldız'dan geldi. Fırsatçı tedarikçilerin aksine Yıldız, yılsonuna kadar zam yapmayacağını duyurdu.

DOLAR DÜŞÜYOR

İTSO'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Oda Başkanı Yavuz Uğurdağ, "Çok şükür ki geçen hafta Cuma günkü konumdan çok daha iyi bir durumdayız. Önümüzdeki dalgalanma hararetini düşürdü ve düşme konumuna geldi. Bizler hammadde üreticilerimize ve büyük sanayicilerimize buradan çağrı yapmıştık, metanetli ve sabırlı olmalıyız demiştik. Bu çağrımıza ivedilikle Mehmet Yıldız ağabeyimiz karşılık verdi. Çağrımıza uydu. Kendisine teşekkür ediyoruz."

UYARILARI YAPTIK

"Sanayici, şehrimizde ve ülkemizde günlük, belki haftalık çalkantılardan, krizlerden etkilendiği takdirde hemen panik yapmama, telaşe kapılmama durumuna gelmelidir. Sanayicilik kolay bir şey değildi, sabırlı, iradeli olmalı, saatlik ve günlük kararlar vermemelidir ki hem kendisine hem de yaşadığı şehre ve ülkeye faydalı olabilsin. Agresif kararlar alırsa önce kendi firmasına sonra ülkesine zarar verir. Bu bağlamda gerekli uyarıları yaptık. Mehmet ağabey bize sabrını, metanetini gösterip bu tavrı aldı." diye konuştu.

GEMİNİN İÇİNDEYİZ

"Ben çok akıllı adam değilim ama çok şanslı adamım" diyen Starwood Orman Ürünleri sahibi Mehmet Yıldız ise "Geç karar veren değil çabuk karar veren biriyim. Benim felsefemde geç karar vermek her zaman çabuk karar vermekten kötüdür. O gün düşündüğümü o gün yapamazsam uyuyamam. Olayları hep birlikte yaşadık. Bu geminin içindeyiz. Bir şey olduğunda hep beraber gideceğiz. Bu gemiyi hissederek, ülkemizi çok severek hareket etmeliyiz."

BAŞKA ÜLKE YOK

"Başka ülke yok, başka yer yok. Örnek olmamız lazım. 1 dolar param yok. Çocuklarımın da yok. Yatırımda olduğumuz için bir miktar Türk Liramızı dolara yatırmıştık. Bu ülkede ön ayak olmam lazım dedim hemen bozdurdum. Hanımımın, kızlarımın, oğlumun parasını da bozdurdum. Dolar ve avromuz yok, mutluyum. Gönlüm isterdi ki bunu herkes yapsın. Hepiniz bu ülkeyi benden iyi tanıyorsunuz. Bu ülke asla kötülük yapılacak bir ülke değil."

DUASIYLA AYAKTAYIZ

"Bu ülke insanları çok iyi insanlar, onların duasıyla ayaktayız. Bu bela başımıza Amerika'yı parmağında oynatan Yahudi lobisinden geldi. Trilyon paralarından 5-10 milyar harcayarak bizim paramızı rezil rüsva etmek istediler. Ben üzerime düşeni yaptım. Daha güzel şeyler de olur. Fiyatları düşürürüm, hiç acımam. Müşterilerinizi ezmeyin, onlara yön verin. Yüzde 20 zam yapıyorlar. Neden? Sen hesabını, kitabını yapmıyor musun da zam yapıyorsun.? Şaşkınlıktan, heyecandan yüzde 20 zam yapan arkadaşlarımız oldu, inşallah geri alırlar."

At Suratlı Kadın Sosyal Medyayı Salladı! At Suratlı Kadın Sosyal Medyayı Salladı!

BU ÜLKE ÇOK GÜZEL

"Biz sanayici olarak zarar edebiliriz, hiç mühim değil. Ama siz al-sat ile zarar ederseniz onu telafi etmeniz zaman alır. Karıncanın yürümesi ile devenin yürümesine benzer. Ben Aralık sonuna kadar zarar edeceğimi düşünerek hareket ediyorum. Bu ülke çok güzel bir ülke... İsterlerse doları düşürebilirler."

DOLARIMI, AVROMU BOZDURDUM

"Eğer gereken yapılırsa benim kafama göre dolar 3,50'ye, Avro da 4,20'ye düşer. Acıma hissin varsa acınmaya muhtaçsın, acımayacaksın. Tayyip Beyin dediği gibi dolarımı, Avromu bozdurdum. Tren yolu ile ihracat düşünüyoruz. 3 ay zarar edeceğim ama bir şeyler kazanacağım ve ülkeme kazandıracağım" dedi.