Yeşilçam’ın ünlü ismi hayata gözlerini yumdu.

Yeşilçam’da birçok filmde rol alan 61 yaşındaki sanatçı hayatını kaybetti. Yeşilçam’ın önemli oyuncularından olan 61 yaşındaki sanatçı kolon kanserine yenik düştü.

Yeşilçam’ın ‘gamzeli güzeli’ olarak tanınan ünlü oyuncu geçtiğimiz aylarda “Dualarınıza ihtiyacım var” diyerek sosyal medya hesabından mesaj paylaştı. 61 yaşındaki Bahar Öztan vefat etti. Öztan’ın cenazesi yarın ikindi namazı sonrasında kılınacak olan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’na defnedilecek.

Bahar Öztan sosyal medya yayınladığı son mesajında; “Herkese selam ve sevgiler. Uzun zaman oldu yazamadım sizlere dün İstanbul’a hastaneye geldim. Benim kıymetli hocalarımın kararı önümüzdeki hafta ameliyat olacağım yönünde. Her zamanki gibi dualarınıza ve sevginize ihtiyacım var” ifadelerini kullanmışı.

BAHAR ÖZTAN KİMDİR?

11 Ağustos 1962 tarihinde İskenderun’da doğan Bahar Öztan, gençlik yıllarını İstanbul’da geçirmiştir. Sanat hayatına Elidor Reklamı ile adım atan Öztan, birçok reklam filminde rol almış ve halk arasında “Gamzeli Güzel” olarak tanınmaya başlamıştır. Bu dönemde, popüler fotoromanlarda da yer alarak geniş kitlelerin beğenisini kazanmıştır. Özellikle, Çarli’nin Melekleri ve Barış Manço gibi tanınmış isimlerle birlikte rol aldığı fotoromanlarla dikkat çekmiştir.

Sinema kariyerine ise Şaşkın Milyoner filmiyle adım atan Bahar Öztan, Yeşilçam’ın “Gamzeli Güzeli” lakaplı önemli oyuncularından biri olmuştur. Kısa sürede sahne teklifleri almaya başlayan sanatçı, 1987 yılında Bülent Ersoy’la İzmir Fuarı’nda halk konserlerinde ve Seda Sayan’la çalışarak sahne performansını sergilemiştir.

1991 yılında Bodrum Yalıkavak’ta Spring Otel’i işletmeye başlayan Öztan, 1993 yılında evlenmiş ve bir oğlu olmuştur. Ayrıca, 1999 yılında Bodrum’da Prens Prenses adlı anaokulunu açmıştır. 2001 yılında Amerika’ya giden sanatçı, uzun bir süre Amerika ve Bodrum’da yaşamıştır. Ancak 2007 yılında tekrar İstanbul’a dönerek oyunculuk kariyerine devam etmiştir.

Şarkıcı Kalben uyuşturucudan gözaltına alındı Şarkıcı Kalben uyuşturucudan gözaltına alındı

Son olarak, 2007 yılında Koliba Film’in çektiği “Aşk Kapıyı Çalınca” ve Erler Film’in çektiği “Görgüsüzler” dizilerinde rol alan Bahar Öztan, hala formunu ve enerjisini korumaktadır. Sevenlerini mutlu edecek haberlerle gelen sanatçı, oyunculuğa devam etmenin yanı sıra müzikle de ilgilenmekte ve uzun yıllardır ses eğitimi almaktadır.

2011 yılında yönetmenliğini fortuna Zafer’in yaptığı NutriFin reklam filmiyle ekrana geri dönen Bahar Öztan, uzun yılların ardından televizyon ekranlarında sevenleriyle buluşmuştur.

Kaynak: Haber Merkezi