Pazarlarda yaşanan hırsızlık ve yankesiciliğin önüne geçmek isteyen İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Kapalı Pazar yeri Mer-Pa'da uygulamalı bilgilendirme yaptı.

ÇANTANIZI UNUTMAYIN

Pazarda alışveriş yapan kadınlara yönelik çalışma yapan polisler, alışveriş sırasında ürünlere yoğunlaşıp tezgahlarda çanta ve cüzdan unutmalarına ve çantalardan hırsızlık, yankesicililik olaylarına karşı bilgilendirdi.

İKAZ ETTİ

Bilgilendirici broşür de dağıtan polis, vatandaşları çantalarını dikkatli taşımaları konusunda ikaz etti. Özellikle alışveriş yaparken çantasını açık bırakan, arkasına asan ya da bebek ve pazar arabasına bırakan kadınlara yönelik çalışma yapan ekipler, dikkat etmeyenleri uyararak çantalarına sahip olmalarını istedi.

ALIŞVERİŞE DALDI

Pazarda alışverişe dalan ve arabasını unutan bir bayan, arabasını alarak uzaklaşan polisi fark etmedi. Hiç bir şeyin farkına varmayan kadın, polisin uyarısıyla durumun farkına vardı.

Polisin gün boyu süren çalışmasıyla pazarlardaki hırsızlık olaylarının en aza indiği öğrenilirken; alışverişe dalıp çanta ve araba unutma olaylarının pazarda sıklıkla yaşandığı bildirildi.