Xiaomi, ilk elektrikli otomobili SU7 ile otomotiv dünyasına hızlı bir giriş yapmak istiyor. Geçtiğimiz aylarda Çin’de tanıtılan SUV modelin üretimi için hazırlıklar tamamlandı. Fabrikadan gelen bilgiler, seri üretime gireceğini ortaya koydu.

Xiaomi SU7 Şubat’ta üretime giriyor

Şubat ortasında seri üretime girmesi planlanan Xiaomi SU7; Tesla Model S’e rakip olacak. 3 saniyeden daha kısa sürede 100 km/h hıza ulaşabilen elektrikli araç, HyperOS arayüzü sayesinde Xiaomi cihazları arasında ekosistem oluşturacak.

SU7’nin iki versiyonla sunulması bekleniyor. RWD donanım 35 bin 200 dolardan; AWD versiyonu ise 55 bin dolardan başlayan bir fiyatlandırmaya sahip olacak. En üst seviye seçeneğinde 101 kWh CATL batarya ve 495kW’lık bir motor olacak.

Xiaomi'nin Ilk Elektrikli Otomobili Su7 Için Sürpriz Gelişme!3

Çinli şirket tarafından geliştirilen 800V Modena EV mimarisi, SU7’ye güç verecek. Çoklu sensörler sayesinde sürücü destek sistemine de sahip olacak elektrikli SUV, bu kapsamda Tesla’nın otopilotuna da rakip olacak.

Xiaomi ayrıca Ar-Ge destekli yüksek hacimli üretime odaklanmış durumda. Mart ayından itibaren aylık 2 binden fazla SU7 üretimini hedefliyor. 2024’ün ortasına kadar götürülecek ilk üretim sonrasında aylık 10 bin aracı hattan indirmek istiyor.

Türkiye, elektrikli otomobilde aynı anda bin araç şarj ederek bir rekor daha kırdı! Türkiye, elektrikli otomobilde aynı anda bin araç şarj ederek bir rekor daha kırdı!

SU7 için Xiaomi Auto markasını kuran Çinli şirket, 10 milyar dolardan fazla bütçe ayırdı ve 3 binden fazla mühendisle çalıştı. İlk aşamada sadece Çin’de satılacağını belirtelim.

Xiaomi'nin Ilk Elektrikli Otomobili Su7 Için Sürpriz Gelişme!2

Editör: Özkan Duran