Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yıllardır üzerinde çalıştığı içme suyu dolum tesisi için ilk ciddi adım atıldı. Büyükşehir Belediye Meclisi, yeni tesis için 77 milyon lira kredi çekilmesi için Başkan Recep Altepe'ye yetki verdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ'ın kaynak suyunu yeni bir marka ile piyasaya sürecek. Uludağ'ın eteklerindeki Kestel'in Gözede Köyü'ne içme suyu dolum tesisi kurulması için Buski tarafından İller Bankası'ndan 77 milyon lira kredi çekilecek. Büyükşehir Belediye Meclisi bu konuda Başkan Altepe'ye yetki verdi.

Altında dalgalı seyir devam ediyor! İşte 4 Mayıs Çeyrek Altın ve Gram Altın fiyatları Altında dalgalı seyir devam ediyor! İşte 4 Mayıs Çeyrek Altın ve Gram Altın fiyatları

HÜDAVENDİGAR YA DA BURSU

Hüdavendigar ya da Bursu markasıyla piyasaya girecek olan kaynak suyu ile ilgili inşaata İller Bankası'ndan alınacak kredinin ardından başlanacağı öğrenildi.

SORUMLUSU SU FABRİKALARI DEMİŞTİ

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, İnegöl'de yaşanan susuzluğun sorumlusunun su fabrikaları olduğunu aktarmıştı. İnegöl'de son günlerde yaşanan su sıkıntısını sosyal medya hesabından değerlendiren Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik; "Ülke olarak su fakiri olduğumuzu sanırım herkes biliyordur. Bursa'da su konusunda diğer illere bakarak daha şanslı bir il idi. Ancak ne zamana kadar Bursa'da onlarca su fabrikası kurulana dek. Bu fabrikalar nerede su kaynağı varsa Özel İdarelerden kiraladılar. Bu kaynaklardan dereler oluşuyordu ve akabinde güzelim dereler kurudu, kuruyacak noktasına geldi. Yetmedi şimdi de Uludağ'ın batısından başlayarak arkalı önlü doğusunda Mezitler'in bitimine kadar ne kadar su kaynağı varsa hepsinin bir firma tarafından kiralandığını duyuyoruz" diye yazmıştı.