Kalorisi Az Sağlıklı Atıştırmalıklar! Kalorisi Az Sağlıklı Atıştırmalıklar!

Bloomberg tarafından yayınlanan En Sağlıklı Ülkeler Endeksi'ne göre, İspanya dünyanın en sağlıklı ülkesi olarak öne çıkıyor. Türkiye ise 51. sırada yer alıyor. Endeks, 169 ülkeyi ortalama yaşam beklentisi, çevresel faktörler, sigara kullanımı ve obeziteyle mücadele gibi kriterlere göre değerlendiriyor.

İspanya'nın liderliğinde, Avrupa ülkeleri genelde ilk onda yer alırken, Asya'dan Japonya ve Avustralya ile İsrail de bu gruba katılıyor. İspanya'nın başarısında etkili olan faktörler arasında ortalama yaşam beklentisinin 2040'a kadar 86 yıla çıkması ve etkin sağlık hizmetleri bulunuyor.

Araştırmacılar, İspanya ve İtalya gibi ülkelerin sağlık seviyelerini artırmada beslenme alışkanlıklarının önemli olduğunu vurguluyor. Akdeniz diyeti gibi sağlıklı beslenme tarzları, kalp hastalıkları riskini azaltıyor.

Kuzey Amerika'da Kanada, ABD ve Meksika'yı geride bırakarak 16. sırada yer alırken, ABD'nin düşük ortalama yaşam beklentisi, uyuşturucu kullanımı ve intihar oranlarıyla 35. sıraya gerilediği görülüyor. Listenin alt sıralarında ise Afrika ülkeleri bulunuyor.

Kaynak: Haber Merkezi