2016 yılı Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş için (TEOG) öğrencilerin yerleştirmeye esas puanlarının belli olduğunu aktaran Bilican, Öğrencilerin bu puanlarla ortaöğretime yerleştirileceklerini söyledi.

BAŞVURU ŞARTLARI

Tercih yapmadan herhangi bir okula direk kayıt yapılmadığını hatırlatan Bilican, "Bu nedenle bütün öğrencilerimiz belirtilen tarihlerde mutlaka okul tercihlerini yapmaları gerekmektedir. Genel başvuru şartları, 2015-2016 öğretim yılında ortaokul 8'inci sınıfı başarıyla tamamlamış olmak, YEP'e (yerleştirmeye esas puan) sahip olmak ve Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak" dedi.

İnegöl Spor Lisesi, Kızlar Futsal Final Müsabakalarında Türkiye Dördüncüsü Oldu İnegöl Spor Lisesi, Kızlar Futsal Final Müsabakalarında Türkiye Dördüncüsü Oldu

TERCİH İŞLEMLERİ

Tercih işlemleri hakkında bilgiler veren Fatih Bilican şöyle konuştu, "8'inci sınıfı başarıyla tamamlayan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir. Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapılabilecektir."

"Yapılan tercihler mutlaka ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında yapılan merkezi sistem ortak sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanarak özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler tercihte bulunamayacaktır. https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden tercih işlemleri için giriş yapıldığında, tercih
işlemleri ekranında, 'tercih yapmak istiyorum' ve 'özel okula kayıt yaptıracağım tercih yapmayacağım' butonlarının seçenek olarak sunulması sağlanacaktır.'Özel okula kayıt yaptıracağım tercih yapmayacağım' butonunu işaretleyen öğrenciler tercih hakkını kullanış sayılacaktır ancak yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabileceklerdir."

25 OKULA KADAR TERCİH

"Yerleştirmede öğrenciler 25 okula kadar tercihte bulunabileceklerdir. Tercih işlemleri, Bakanlığımız http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr. veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, öğrenci velisi tarafından 15-25 Temmuz (saat 17.00'ye kadar) tarihleri arasında yapılacaktır."

8 MERKEZDE TEOG DANIŞMA MERKEZİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, 15-25 Temmuz 2016 tarihleri arasında tercih yapacak öğrencilere ve velilere yardımcı olmak için ilçemiz Hanife Selçuk Teşik Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Alanyurt Ortaokulu, Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu,

Altıeylül Oraokulu, Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Ortaokulu, Cerrah Ortaokulu, İstaş Tentaş Ortaokulu ve M.M. Samda Ortaokulu olmak üzere toplam 8 merkezde TEOG Danışma Merkezi oluşturularak rehber öğretmenlerin görevlendirildiğini ve tercihlerle ilgili bilgi edinmek isteyenlerin bu merkezlere müracaat edebileceklerini belirtti.

2016 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ

TARİH

İŞLEM

30 Haziran-14 Temmuz 2016

Özel Okulların Kayıt İşlemleri

2 Temmuz

Spor Lisesi Kayıtlarının Tamamlanması

15-25 Temmuz 2016 (saat 17.00 ye kadar)

Ortaöğretim Kurumlarına Yerleştirme İşlemleri için Tercihlerin Alınması

08 Ağustos 2016

Yerleştirme Sonuçlarının ve Boş Kontenjanların İlan Edilmesi

09-15 Ağustos 2016

Nakil Tercih Başvurularının Alınması

19 Ağustos 2016

Nakil Sonuçlarının İlan Edilmesi

19-23 Ağustos 2016

2. Kez Boş Kontenjanlara Nakil Tercih Başvurularının Alınması

26 Ağustos 2016

Nakil Sonuçlarının İlan Edilmesi

26-31 Ağustos 2016

3. Kez Boş Kontenjanlara Nakil Tercih Başvurularının Alınması

05 Eylül 2016

Nakil Sonuçlarının İlan Edilmesi

05-08 Eylül 2016

İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca İl/İlçe Sınırları İçerisinde Nakil Tercih Başvuruların Alınması

09 Eylül 2016

İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları Nakil Yerleştirme Sonuçlarının İlan Edilmesi.

19 Eylül 2016

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılının Başlaması