İmza töreninde Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Bem-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Ali Alan ve yönetim kurulu üyeleri ile Bem- Bir-Sen İnegöl Temsilcisi Atanur Balcı da hazır bulundu.

Merkez'in 'Enflasyon Raporu' 9 Mayıs'ta açıklanacak Merkez'in 'Enflasyon Raporu' 9 Mayıs'ta açıklanacak

EKONOMİK DURUMU İYİLEŞTİRECEK

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban; "Belediyemiz bünyesinde çalışan memurlarımızı ilgilendiren Sosyal Denge Sözleşmesinin ilk görüşmeleri geçen hafta Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ile Bem-Bir-Sen arasında gerçekleştirilmişti. Bugün de sosyal denge sözleşmesini Bem-Bir-Sen Bursa Şubesi Başkanı Ali Alan ve yönetim kurulu üyeleri ile Bem-Bir-Sen İnegöl Temsilcisi Atanur Balcı'nın katılımlarıyla imza altına alıyoruz. Yapılan bu sözleşme ile 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu çerçevesinde, çalışanların ekonomik durumunu iyileştirmek, aynı işi yapan kişiler arasındaki ücret dengesini ve adaletli ücret dağılımını sağlayarak, iş barışını temin etmek ve bu sayede idarenin hizmet üretme kapasitesini güçlendirmek amaçlanmaktadır" dedi.

2016 - 2017 YILLARINI KAPSIYOR

Taban; "Belediye'de çalışan barışını sağlarsak verimliliğin daha da artacağını biliyoruz. Bütün amacımız verimliliği arttırmak. Bu konuda hem sendika temsilcilerinin göstermiş olduğu olumlu tavır ve davranış hem de belediyede çalışan yetkili arkadaşın gayretleri ile memurlarımızı biraz daha rahatlatmış olacağız. Gelişim için ortak harekete ihtiyaç var. El ele verirsek güçlükleri aşar, iyi yerlere varırız. Bu noktada sendikal hakların memurlar açısından yerine getirilmesi için belediye olarak kanun ve mevzuatların verdiği çerçevede elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Son olarak bugün imza altına aldığımız 2016 - 2017 yıllarını kapsayan Sosyal Denge Sözleşmesinin hem belediyemize hem de Bem-Bir-Sen ve çalışan memurlarımıza hayırlı olmasını temenni eder, saygılarımı sunarım" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

BAŞARILARA BAŞARILAR EKLENECEK

Bem-Bir-Sen Bursa Şubesi Başkanı Ali Alan da; "Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a kamu çalışanlarına sağladığı ve İnegöl'de yaptığı hizmetlerden dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyoruz. Ben inanıyorum ki yürüttüğümüz bu çalışmalarla İnegöl Belediyesi'nde çalışanlar açısından verimlilik ve birlik beraberlik daha da artacak. Başarılara başarılar eklenerek devam edecektir. Karşılıklı olarak imzaladığımız yeni sözleşmenin hem belediyemize hem de üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Belediye çalışanları adına konuşan Bem-Bir-Sen İnegöl Temsilcisi Atanur Balcı da, sosyal denge sözleşmenin hayata geçirilmesinden dolayı Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a teşekkür etti.