Şarkıcı Selim Gülgören, Ramazan ayında alkol tüketimine ilişkin Kadıköy'de gözlemlediklerini paylaşarak gençlere tepki gösterdi. Gülgören, kendi Instagram hesabından yaptığı açıklamada, Kadıköy sokaklarında birçok kişinin elinde içki şişeleriyle dolaştığını ve bu durumun Ramazan ayına saygısızlık olduğunu dile getirdi.

Gülgören'in tepkisi, "Cennet", "Tarihe Gömdüm" ve "Zaafımsın" gibi şarkılarıyla tanınan sanatçının, sosyal medya üzerinden geniş bir kesime ulaşmasıyla dikkat çekti. Şarkıcı, Ramazan ayında oruç tutanlara saygı gösterilmesi gerektiğini ve özgürlüğün saygısızlık anlamına gelmemesi gerektiğini vurguladı.

Bahar Dizisine Sağlık Engeli! Bahar Dizisine Sağlık Engeli!

Kadıköy'de Büyüdüğünü Belirten Gülgören'in Çağrısı

Kadıköy'de doğup büyüdüğünü söyleyen Gülgören, hayatı boyunca Ramazan ayında içki tüketerek saygısızlık yapmadığını ve aynı hassasiyeti gençlerden de beklediğini ifade etti. Sanatçı, "Ben de şarkıcıyım, mekanlarda şarkıcılık yapıyorum. Ramazan'da birazcık saygı duyacaksın. Orucunu tutacaksın, tutmuyorsan ve inanmıyorsan da saygı duyacaksın. Özgürlük demek saygısızlık demek değildir" diyerek mesajını iletti.

"Ailelere ve Gençlere Sesleniyorum"

Ayrıca, gençlerin ailelerine de seslenen Gülgören, Türkiye'deki Müslüman çoğunluğun Ramazan ayına verdiği öneme dikkat çekti ve alkol tüketiminin daha özel mekanlarda yapılması gerektiğini belirtti. "Sizin aileleriniz, büyükleriniz hiç demiyor mu 'Bu ülkede Müslümanlar çoğunlukta, onların Ramazan ayları önemli. Onların gözüne soka soka içki içmeyin, gidin mekanda için' diye" şeklinde konuşan Gülgören, gençleri ve ailelerini daha duyarlı olmaya çağırdı.

Editör: Fırat Çelik