1979 İnegöl doğumluyum. İlk ve orta eğitimimin ardından çalışma hayatına atıldım. Çırak olarak İnegöl sanayisine başladım. Koltuk döşemede kalfalık, ustalık sonrası askere gittim. Asker dönüşü mobilya sektörüne atıldık. 2016 yılına kadar çeşitli firmalarda çalıştım. 2016 Mayıs'ta Woodlife Sandalye'yi kurduk.

SERKAN BULUÇ

1985 Gemlik doğumluyum. İlk, orta eğitimimi Gemlik'te tamamladıktan sonra Bursa'da lise eğitimi sonrası Bartın'da Orman Endüstri Mühendisliğini bitirdim. Orman Endüstrisi Ana Bilim Dalında yüksek lisansımı tamamladım. Sonra hızlı şekilde piyasaya giriş yaptık. 2010 yılında İnegöl'e geldim ve çeşitli firmalarda çalıştım.

2016'DA DA FİRMA KURULDU

Firma ortaklarından Serkan Buluç, 2016 yılında Mikail Kavaz ile birlikte Woodlife Sandalye olarak ticarete başladıklarını aktararak; "Ticarete başlamanın birinci aşaması para, sermaye, bilgi vs. hepsi içindedir ama öncelik satıştır. Hangi işletme olursa olsun satılan bir ürününüz olması gerekir. Bizim de hali hazırda satılan bir ürünümüz vardı. Bir iki firma ile görüşmemiz oldu. Sandalye ve ahşap ayak temini konusunda sıkıntıları olan firmalar bize bu konuda destek olacaklarını ifade ettiler. Bizi teşvik ederek; bu sektöre girmemizi sağladılar. Biz de sıcak baktık. Sermayelerimizi birleştirdik. İnegöl'ün eleman konusunda rahatlıkla bulacağı yerlerden biri. Diğer yerlerde yok gibi bir şey. Piyasada tecrübeli arkadaşlarımızı ekibimize kattık. Makine parkurumuzu oluşturduk. Sandalye ve ahşap ayak konusunda imalatımıza başladık" dedi.

AHŞAP AYAK ÜRETMİYORUZ

Yaşlı Destek Programı (YADES) başvuruları başladı Yaşlı Destek Programı (YADES) başvuruları başladı

Mikail Kavaz ise sandalyede ürün çeşitliliği artınca ahşap ayak kısmını üretimden kaldırdıklarını kaydederek; "Şuan sadece sandalye imalatı yapıyoruz. Torna makinelerimiz var. Ahşapla ilgili her türlü ekipmana sahibiz. Keresteyi alıyoruz, üzerinde her türlü işlemi kendimiz yapıp; dışarıdan sünger, kumaş ve papeli temin ediyoruz. İskelet bölümümüz, boyahane bölümümüz, konfeksiyon dikiş bölümümüz ve döşeme bölümümüzle bitmiş sandalye üretiyoruz. Piyasadaki hedefimiz insanların talep ve beklentilerini karşılayacak en üst düzey kalitede, fiyat kalite performansını en uygun düzeyde yakalayacağımız üretim ve piyasaya sunum yapmak istiyoruz"

İHRACATIMIZ ARTIYOR

"Her geçen gün müşteri portföyümüz genişliyor. Kendimizi ispat etmeye başladık. Firmalar sandalyemizin kalitesini, renk, boya, kumaş, dikiş kalitemizi görerek talep ediyorlar. Bu aşamada da sürekli büyüyoruz. Aktif olarak 8 toptancı ile çalışıyoruz. 6 kadar mağazacı müşterilerimiz var. İhraç kayıtlı fatura kesebiliyoruz. İhracat yapıyoruz. Geçen yıl üretimimizin %10'u ihracattı. Bu yıl %30'u yakalayacağımızı düşünüyoruz. Entegre bir tesis olarak sandalye üretimimize devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.