Rüyada Hz. Cebrail'i görmek ne anlama gelir? Dini rüya tabirleri Rüyada Hz. Cebrail'i görmek ne anlama gelir? Dini rüya tabirleri

Rüyada boncuk görmek, pek çok kültürde ve inanışta farklı yorumlara tabi tutulmuş bir semboldür. Bu sembolün anlamı, görülen boncuğun renginden, sayısına ve durumuna kadar değişkenlik gösterebilir.

Rüyada Rengarenk Boncuklar görmek ne anlama gelir?

Rüyada renkli boncuklar dizmek, kurulan hayallerin gerçekleşeceğine işaret ederken, boncuktan bir şey işlemek beklenmedik olayların habercisidir.

Genç Gazete Rüyada Boncuk Görmek (1)

Rüyada boncuk görmenin Maddi ve Manevi Yansımaları

Bir kimse rüyasında boncuk bulduğunu veya satın aldığını görürse, bu onun yeni bir mal veya hizmetçi edineceğine delalettir.

Boncuğun rengi, alınacak hizmetçinin niteliği hakkında ipuçları verir: beyaz boncuk iyi niyetli, yeşil boncuk dindar, siyah boncuk ise kötü niyetli bir hizmetçiyi simgeler.

Genç Gazete Rüyada Boncuk Görmek (2)

Seyyid Süleyman'a göre: Rüyasında bir boncuk bulduğunu gören, az miktarda mala sahip olur. Veya eline seferden mal geçer.
Cafer-i Sadık bu rüyayı şöyle açıklar: Kötü asıllı zevce, ahlaksız hizmetçi, huysuz cariye, küçük ve devamsız mal, edep, evlat, köle ve ustalık. Boncukların azlığı ve çokluğu da yorumda dikkate alınır.
Nablusi der ki: Bir kimse rüyada taş boncuktan mühür takınsa o kimse fakirlikten korkulan bir şeye malik olur. Boncuk alçak bir dosttur. Eğer görülen boncuklar eşek ve katır yükleriyle olursa, haram mala delalet eder.

Genç Gazete Rüyada Boncuk Görmek (3)

Rüyada boncuk görmek gizli iddialara ve sosyal duruma işaret eder

Bir kimsenin rüyasında taşıdığı yüzüğün kaşında yakuta benzer bir boncuk görmesi, seyyid,alim, hoca vb olmadığı halde seyyidlik iddiasında bulunacağına veya bir kavim ve kabileden olmadığı halde o kavim ve kabileye benzemeye çalışacağına yorumlanır.

Bir takım boncuklar deldiğini gören, adi bir kadınla evlenir. Boncuklar yutan, ehemmiyetsiz ve değersiz bir dalda tahsil eder.

Yılancık boncuğu; şer mizaçlı, zalim bir zevceye ve huysuz cariyeye delalettir. Yılancık boncuğu alan, böyle bir kadınla evlenir veya cariye alır.

İhya'nın yorumuna göre: Her çeşit adi boncuk değersiz insanlara, Bol miktarda boncuk haram mala, Güzel boncuk asil kadına, Boncukçu, kadınların ilgilendiği işlerle uğraşan kimseye delalet eder.

Genç Gazete Rüyada Boncuk Görmek (4)

Rüyada boncukcu görmenin anlamı nedir?

Rüyada boncukçu görmek, kadınların işleriyle uğraşılacağına ve onların işlerini düzenlemeye çalışıldığına delalettir. Dindarlar için renkli ve dizili boncuklar, mal anlamına gelirken; günahkarlar için üzüntüyü işaret eder.

Genç Gazete Rüyada Boncuk Görmek (5)

Nablusi der ki: Rüyada boncukçuyu görmek, kadınların işleri ile uğraşan ve onların işlerini düzenlemeye gayret gösteren bir kimsedir ki, onun meşguliyeti boncuklardır. Boncuklar ise, - tabirde kadınlara delalet eder.

Boncuklarla ilgili rüyalar, genellikle mal mülk edinme, hizmetçi sahibi olma veya sosyal statü ile ilgili değişiklikler gibi konulara işaret eder. Ancak, rüyada boncuk görmek aynı zamanda kişisel gelişim, ahlaki değerler ve toplumsal aidiyet gibi konuları da simgeleyebilir.

Kaynak: Ayhan Talha Bayraktar