Memur-Sen Bursa İlçe Temsilciliği, Rusya'nın Suriye'de Bayırbucak Türkmenlerine yaptığı saldırılara sessiz kalmadı. İnegöl Memur-Sen İlçe temsilciliğinden yapılan yazılı açıklamayla Rusya'nın Suriye'de Bayırbucak Türkmenlerine yaptığı saldırılar telin edildi.

RUSYA'NIN SURİYE'DE SOYDAŞI MI VAR?"

"Rusya'nın Suriye'de ne işi var" Memur-Sen İnegöl İlçe Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İnegöl ilçe Başkanı Sinan Aktaş,

"Rusya'nın Suriye'de soydaşı mı var? Rusya'nın Suriye'de dindaşı mı var? Rusya'nın Suriye ile sınırı mı var? Bunların hiçbirisi yokken zalim Rusya, Suriye'de ne arıyor? Ne işi var? Onun için bu katliamı dikkat çekmek için Türkiye'de 81 ilde ve büyük ilçelerde eş zamanlı olarak Memur-Sen öncülüğünde kitlesel basın açıklaması yapıyoruz" dedi.

"DÜNYA, YİNE SESSİZ"

Dünyanın yine katliamlara sessiz olduğunu belirten Aktaş,

"Türkmen Dağı'ndaki Bayırbucak Türkmeni kardeşlerimiz 35 bin kardeşimiz Rusya uçakları ile katliama maruz bırakılıyor. Fransa'da insanlar katledilince dünya ayağa kalkıyor ama katledilenler ve şehit edilenler Müslümanlar olduğunda ise sessizliğe bürünüyor. Bizim artık dünyadan bir beklentimiz yok.

Biz yine yiğit düştüğü yerden kalkar misali 78 milyon necip milletimize Türkiye'deki siyasal iktidara, sivil toplum kuruluşlarına ve odalara sesleniyoruz. 78 milyon olarak ayağa kalkmamız gerekiyor" diye konuştu.

ZALİM RUSYA'YI, KATİL ESED'İ LANETLİYORUZ"

Ünlü zeytinyağı markası raflardan toplatılıyor Ünlü zeytinyağı markası raflardan toplatılıyor

Bayırbucak'ta, Türkmen Dağı'nda, Suriye'de olanlardan 'bize ne' denilemeyeceğini ifade eden Sinan Aktaş,

"Orada tarihimiz var. Orada asırlardır süren kardeşliğimiz var. Orada mazlum insanlar ve öldürülmek istenen insanlık var. Orada yaşayan kadın ve çocuklar, canlarına kasteden eli kanlı katil Esed ve destekçisi Rusya'nın zulmüne terk edilemez" dedi. Memur-Sen olarak, insani, vicdani ve tarihimizden beslenen sorumluluğumuzu yerine getirmek için bir araya geldiklerini belirten Memur-Sen İlçe temsilcisi Sinan Aktaş,

"Vahşet saltanatını sürdürmek için ülkesini cehenneme çeviren, kendi halkına zulmeden Esed, sözde DAEŞ'le mücadele için bölgeye gelen emperyalist Rusya'nın, bölgeyi kendi inancı doğrultusunda tahkim etmek isteyen İran'ın desteğini alıyor, hep birlikte Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı köylere fosfor ve misket bombaları yağdırıyorlar.

Üstelik kadın, çocuk, yaşlı demeden sivilleri öldürüyorlar. Zalim Rusya'yı, Katil Esed'i, Bayırbucak Türkmenlerini yok etmeye yönelen saldırıları ve katliamlarından dolayı esefle kınıyor, lanetliyoruz. Memur-Sen olarak, Bayırbucak Türkmenlerine asimilasyon ve sürgün politikalarıyla zulmedilmesine sessiz kalmayacağız, izin vermeyeceğiz" dedi.

KAN VE GÖZYAŞINA SON VERECEĞİZ

Açıklamasında uluslararası toplumu; Putin, Esed, DAEŞ, İsrail ve İran ortak yapımı zulüm sahnesini yıkmaya ve vahşet senaryosunu yırtmaya davet eden Aktaş, "Biz bütün insanlığı, her türlü katliama karşı birlikte hareket etmeye, kan ve gözyaşına el birliğiyle son vermeye davet ediyoruz. Ben, sen, o değil biz olursak Esed gider, vahşet biter.

Siyah, beyaz, sarı ırk diye ayrılmaz, insanlık noktasında buluşursak DAEŞ tükenir, barış ve huzur ümidi filizlenir. Şii, Sünni, Süryani, Nasrani, alevi diye kamplara ayrılmaz, dindarlık noktasında buluşursak; Ortadoğu'da insanlar petrolden daha değerli hale gelir. Sömürü biter, emperyalist şebeke bölgeyi terk eder" diyerek sözlerini şu cümlelerle tamamladı:

"Mazlumun dinini, ırkını, mezhebini hiçbir zaman sormadık. Kimden gelirse gelsin zulmün karşısında, kim olursa olsun mazlumun yanında olduk. Bu anlayışla, Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere Suriye'de hayatını kaybeden Türkmen, Arap ve Kürt kardeşlerimize, masum ve mazlum insanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" diyerek açıklamasını sonlandırdı.