O Belediye işçilere 1 Mayıs ikramiyesi verdi O Belediye işçilere 1 Mayıs ikramiyesi verdi
Sani Konukoğlu Camii önünde bin, Saat Kulesi önünde de bin olmak üzere 2 bin kişiye aşure dağıtıldı.

İNEGÖL’DE ETKİNLİKLER YAPILIYOR

Saat Kulesi önünde gerçekleşen aşure dağıtımına katılan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Bizim kültürümüzde çok önemli bir yere sahip olan aşure ile alakalı ilçemizde farklı farklı etkinlikler yapılıyor. Pazartesi günü biliyorsunuz Muharrem ayının 10.günüydü. Biz de o gün çarşı merkezinde 3 bin kişilik aşure dağıtmıştık. Farklı Sivil Toplum Örgütleri, siyasi partilerimiz sağ olsunlar kendi mekanlarında ya da caddelerde aşure dağıtımıyla bu ayın birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu ortaya koyan etkinlikler yapıyorlar. Bugün de değerli çalışmaları ile İnegöl’e değer katan Rehber-Der ve vakıf başkanımız ile birlikte aşure dağıtımını gerçekleştirdik. Bizi de davet ettiler. Başkan yardımcımız ve meclis üyelerimiz ile birlikte katıldık. İlçe halkının da yoğun bir teveccühü var” dedi.

MAHALLE KONAĞINI AÇACAĞIZ

Aşurenin özel bir ay olduğunu aktaran Aktaş; “Bu aya dair gerçekleşmiş olaylar var. Bizim kültürümüzde bu ayı yaşatma ile ilgili çeşitli aktiviteler yapılıyor. Rehber Derneğine teşekkür ediyorum. İnşallah kendileri ile birlikte Kasımefendi Camii’nin yanında yer alan Mahalle Konağını hep birlikte açacağız. Emeği geçen katkısı olanlara teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

2009’DAN BERİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Hayrat Vakfı İnegöl Temsilcisi Sabrihan Alemdar da yaptığı açıklamada şunları söyledi: “2009 yılından beri geleneksel hale getirdiğimiz aşure dağıtım programını bu yıl da iki farklı noktada gerçekleştiriyoruz. Hem bu meydan da hem de Sani Konukoğlu Camii önünde 2 bin kişiye aşure dağıtmış olduk. Farkındalık oluşturma adına güzel bir faaliyet. Bu ay Muharrem ayı. Önemli bir ay. Milletimiz aşure vesilesiyle bu ayın ehemmiyetinin önemine varıyor. Osmanlı’dan beri gelen bu kültür yaşatılmış oluyor. Halkımızın teveccühü de güzel. İnşallah bu tür faaliyet ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu etkinliğimizin Alem-i İslam’ın kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum”

Başkan Aktaş’ın da aşure dağıttığı etkinliğin sonunda dua edildi.