Borsa haram mı? Hisse senedi alıp satmak caiz mi? Borsa haram mı? Hisse senedi alıp satmak caiz mi?

ÜRÜNÜN ZEKATINI VERDİLER
Kestel'e bağlı Babasultan köyü halkı, ekin ve meyveler için verilen bir tür zekat olan öşürlerini, bu yıl da Suriye'ye gönderdiler.
İNEGÖL İHH DA ORADA İDİ
Cuma namazı çıkışı köy meydanın düzenlenen törene AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten ile Müfit Aydın, Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan ve Başkan Yardımcısı Halil Asa, Burs İHH Gürsu Temsilcilisi Ömer Yeşilyurt ve İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı ile köy halkı katıldı.
BABASULTAN KÖYÜNÜ TEBRİK EDİYORUM
Törende konuşan Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan,
"Bir tır kolay dolmuyor. Hep birlikte el atılınca bu tırlar yola çıkıyor. Ben Babasultan köyünü tebrik ediyorum. Mahsulün bakımı yaparız, her şeyini yaparız, Rabbim az verir çok verir o Allah'ın takdiri.
Bunlar da malınızın zekatıdır inşallah. Köylümüzden, cami imamımızdan, destek olan herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.
BABASULTAN'A YAKIŞIR BİR KÖY
AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın ise konuşmasında şunları söyledi:
"Burada yaşayan zata yakışan ve halk bu köyde yaşıyor. Suriye ve Irak'taki kardeşlerimiz senelerdir bu ıstırabı ve işkenceyi çekiyor. Biz neredeyse 15 Temmuz'da kıl payı benzer manzaraların Türkiye'de yaşanacağını gördük, o gece yaşadık.
Allah 10 saat içinde o belayı Türkiye'den def etti. Suriye'dekiler ve Irak'takiler Türkiye'ye gelebiliyor. Ama bizim gidecek bir yerimiz yok.
Onun için bizim bizden başka dostumuzun olmadığını net bir şekilde gördük. Biz birlik ve beraberliğimizi sabit kıldıkça inşallah sırtımız yere gelmez."
HAYATIMIN EN BÜYÜK ÖVÜNÇLERİNDENDİR
Bursa İHH'nın kurucu başkanı olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten,
"İHH'nın İstanbul'daki kuruluşunda bir genç olarak ben de yer almıştım. Bu hayatımın en büyük övünçlerindendir. İHH kurulduğundan bugüne kadar Türkiye'de birçok konuda öncülük yapmış, milletimizin yük akı bir kuruluştur.
Bursa İHH'nın bu tür çalışmalarını gördükçe ne kadar gururlansam azdır. Bugün Suriye'ye yardım yapıyorsak başak bir millete yardım yapmıyoruz. Suriye dediğimiz yer esasen Bursa'dan hiç farklı bir yer değil.
Çanakkale'ye baktığınız zaman Haleplisi de Şamlısı da orada yatıyor. İslamın son kalesi olan Türkiye düştüğü takdirde artık İslam ümmetinin geleceği karanlığa düşecektir" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından bir tır dolusu meyve dualar ve tekbirlerle Suriye'ye uğurlandı.