Bursa merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, eski Bursa Valisi Şahabettin Harput, eski İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ve eski İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ın da aralarında bulunduğu 78 kişi gözaltına alındı.

3 isimde Bursa'da uzun yıllar görev yaptı. Harput ve Gülsar 6, Kahya ise 3 yıl Bursa'da kaldı. Üçünün de aynı döneme denk gelmesi dikkatlerden kaçmadı.

ŞAHABETTİN HARPUT

Şahabettin Harput, 30 Kasım 2007 tarihli Valiler kararnamesi ile Bursa Valisi oldu. Ağustos 2013 tarihli valiler kararnamesi ile merkez valiliğine atandı. Harput, OHAL Kararnamesi ile kapatılan Bursa Orhangazi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlıydı.

ALİ OSMAN KAHYA

2006 yılından 2011 yılına kadar Malatya İl Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten 1. Sınıf Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya 5 Kasım 2011 tarihli kararname ile Bursa İl Emniyet Müdürlüğü görevine atandı. Kahya, 8 Ocak 2014 tarihli kararname ile Emniyet Genel Müdürlüğü merkez görevine alındı.

ATİLLA GÜLSAR

Atilla Gülsar, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 12.03.2008 tarihinde Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı. Atilla Gülsar, Mart 2014'te Ankara'ya çekildi.