Mustafakemalpaşa'da altyapı çalışmaları hız kazandı Mustafakemalpaşa'da altyapı çalışmaları hız kazandı
Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türk Eğitim Sen İnegöl Temsilciliği Kadın Kolları tarafından kadınlar matinesi düzenlendi.

Esnaf sarayında bulunan düğün salonunda gerçekleştirilen geceye katılan bayan öğretmenler günlerini, eğlenerek kutladı. Öğretmenlere gecede kırmızı karanfil de hediye edildi.

YASAL DÜZENLEMELER YETERSİZ

Programın açılışında konuşan Kadın Kolları Başkanı Bilgihan Baydar;

“Hakları için mücadele eden çalışan kadınların, yaşadığı büyük bir facianın yıl dönümünü, ne yazık ki bu senede 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin artarak sürdüğü bir ortamda karşılıyoruz. Böyle bir ortamın olması, kadına yönelik şiddette alınan önlemlerin ve yapılan yasal düzenlemelerin yetersiz kaldığının da göstergesidir. Ülkemiz neredeyse her yeni güne dört bir tarafından kadınların feryadı ile başlamaktadır” dedi.

10 KADINDAN 4'Ü ŞİDDET GÖRÜYOR

Yapılan araştırmaların sonucunu değerlendiren Baydar;

“Yapılan araştırmalar sonucunda ülkemizde 10 kadından 4'ü eşi veya birlikte olduğu kişi tarafından fiziksel şiddete, %44'ü ise duygusal şiddete maruz kalmaktadır. Şiddet uygulayanların ise % 95'inden fazlası erkek, şiddete maruz kalanların % 90’ından fazlasının kadın ve çocuk olduğu tespit edilmiştir. ‘Senin annene ya da bacına yapılsa' diye başlayan cümlelerin ne kadar kifayetsiz kaldığını, bu kanı da zihniyeti de bozuk mahlûkların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

SESİMİZE KULAK VERİN

Kamuda çalışan kadınların yaşadığı sorunlardan söz eden Bilgihan Baydar şöyle devam etti;

“Kamuda çalışan kadınların sorunlarının çözümü ve yaşadığı sıkıntıların giderilmesi içinde idarecileri ve hükümeti uyarıyoruz. Doğum ve süt izni ile ilgili düzenlemelerin bile uzunca bir süredir vaat olarak kaldığı, kreş ve lojman gibi eksikliklerin giderilmediği kadın çalışanların güvenliğinin sağlanamadığı bir ortamda çalışan kadınların yüzünün gülmesi mümkün değildir.”

“Hizmetlerinin ve gösterdikleri fedakârlıkların karşılıklarını gereği kadar alamamaları kahredicidir. Kamuda çalışan kadınların sorunlarına çözüm bulmak ve taleplerini yerine getirmek bir mecburiyettir. Kamuda görevli kadın çalışanların sesine mutlaka kulak verilmelidir. Ağır iş yükünden kurtarılmalılar, aile ve sosyal hayatlarına çalışma şartlarının olumlu katkı yapacağı düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Unutmayalım ki, kadınlar anlamlı olmak için herhangi bir sosyal role bürünmek zorunda değiller.”

MÜZİK EŞLİĞİNDE EĞLENCE

Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ise konuşmasında eğitimin önemine dikkat çekti. Konuşmaların ardından müzik eşliğinde eğlenen öğretmenler, oyun havalarıyla stres attı.