Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bakanlığın seferber olduğu Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Külliyesi'nin öğrenci sayısı yarı yarıya çoğaldı. Geçtiğimiz yıl 2 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğü külliyede, bu eğitim yılında 4 bin öğrencinin eğitim görmesi ön görülüyor.

2 YENİ OKUL AÇILDI

26 binadan oluşan Türkiye'nin en büyük eğitim kampüsü olma özelliğini taşıyan Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Külliyesi'nde yeni eğitim yılı öncesi bazı düzenlemeler de yapıldı. Tematik Meslek Lisesi'nin de hizmet vereceği külliyede, Hacı Sevim Yıldız-5 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açıldı.

SAİME SULTAN KÜLLİYEDE

İnegöl'deki mesleki ve teknik eğitim kurumlarına ait eğitim ortamlarının daha verimli kullanılması amacıyla bazı okulların açılması, kapatılması, taşınması ve bazı alanların birleşmesine karar verildi.

Bakanlık tarafından alınan kara göre, Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Kız Meslek) kapatıldı.

Kapatılan Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Hacı Sevim Yıldız Eğitim Külliyesi'ne taşınmasına, bu okuldan boşalan binaya Spor Lisesi'nin taşınmasına karar verildi.

DÖRTÇELİK'TE 4 ALAN KAPATILDI

Bursa Erkek Lisesi’nde Girişimcilik Zirvesi: Altın Nesil 1'nci Oldu! Bursa Erkek Lisesi’nde Girişimcilik Zirvesi: Altın Nesil 1'nci Oldu!

6 alanı bulunan Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı ile Metal Teknolojisi alanlarının kapatılarak, öğrenci, öğretmen ve donatımlarıyla birlikte külliyeye taşınmasına karar verildi.

GÜVENLİK KAMERALARIYLA DONATILDI

Öğrenci kapasitesinin arttırılması ve tam randımanla hizmet vermesi için yapılan çalışmaların yanı sıra külliye güvenlik kameralarıyla donatıldı. Personel ihtiyacı da giderilen külliyenin daha güvenli hale getirilmesi için 138 güvenlik kamerası takıldı.

Güvenlik kameralarının yanı sıra girişe 5 özel güvenlik görevlisi yerleştirildi. Aynı zamanda 3 gezici personelde külliye içerisinde temizlik ve bakım çalışması yapacak.

MİLLİ EĞİTİM AÇIKLADI

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Külliyesine ilişkin yapılan açıklamada;

"Bakanlık tarafından birçok imkanlar sunulmuş olup, 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren bütün birimleriyle aktif olarak eğitim öğretim hizmetine sunulmuş olacak.

"Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Külliyesi Zorunlu Hizmet kapsamına alınarak öğretmen ihtiyacı karşılanmıştır. Mesleki Eğitim Külliyesinde çalışacak Yardımcı Hizmetler personelinin artırılması için destek sağlanmıştır."

"Bakanlığımızca ödenek gönderilmiş olup bütün Külliye Güvenlik kameraları ile donatılmaktadır. Külliyede 24 saat kadrolu bekçilerimiz tarafından nöbet tutulmaktadır. Mesleki Eğitim Külliyesindeki okulların araç-gereç, makine-teçhizat ve diğer donatım malzemeleri için ödenek gönderilerek eksiklerin giderilmesi sağlanmıştır.

Mesleki Eğitim Külliyesinde mevcut olan 2 pansiyona ilave olarak ikinci pansiyonun da açılması için ödenek gönderilmiştir."

ÜCRETSİZ TAŞIMA

"Külliyede 336 öğrenci kapasiteli 2 erkek öğrenci pansiyonu ile 135 öğrenci kapasiteli kız öğrenci pansiyonu olmak üzere toplam 471 öğrenci kapasiteli pansiyonlarımız öğrencilerimizin hizmetine sunulmuş olacaktır.

Pansiyon imkanından yararlanamayacak olan öğrencilerin tamamı taşıma kapsamına alınmış olup tüm öğrenciler ücretsiz taşınarak öğle yemeği verilecek" ifadelerine yer verildi.