Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) nüfus istatistiklerine göre, Samsun ve genel olarak Karadeniz Bölgesi'nde 2023 yılında yeni doğan bebekler arasında isim tercihlerinde dikkat çekici trendler ortaya çıktı.

Erkek bebeklerde 'Alparslan', kız bebeklerde ise 'Asel' ismi, bu bölgede en popüler seçimler arasında yer aldı.

Genç Gazete Erkek Bebekler Etkileyici Isimler (6)

2023 Yılında Bebeklere Verilen İsimlerde Yeni Trendler

TÜİK verilerine göre, Samsun'da 2023 yılında doğan erkek bebeklere en çok verilen isim 235 kez ile 'Alparslan' olurken, kız bebeklerde ise 116 kez ile 'Asel' ismi en çok tercih edilen isim oldu.  ‘Göktuğ' ismi (138) ve ‘Metehan' simi(84) ‘Defne' ismi (111) ve ‘Zümra' ismi (106)

Genç Gazete Erkek Bebekler Etkileyici Isimler (2)

Ülke Genelinde En Popüler İsimler

Ülke genelinde ise en çok kullanılan erkek ismi 'Mehmet' (1 milyon 298 bin 836), en çok kullanılan kadın ismi 'Fatma' (1 milyon 177 bin 80) olarak belirlendi.

BİM'den Örgü ve Dikiş Tutkunlarına Özel İndirim Fırsatları: Renkli Yumaklar ve Dikiş İpleri Çok Ucuza! BİM'den Örgü ve Dikiş Tutkunlarına Özel İndirim Fırsatları: Renkli Yumaklar ve Dikiş İpleri Çok Ucuza!

Soy isimlerde ise 'Yılmaz', 'Kaya' ve 'Demir' en sık kullanılanlar arasında.

Ülke genelinde en çok kullanılan soy isimlerinin de ‘Yılmaz' (1 milyon 171 bin 14), ‘Kaya' (888 bin 828) ve ‘Demir' (864 bin 643)

Genç Gazete Kız Bebeklerine Özel Çiçek İsimleri (2)

Çocuk isimlerinde yeni favoriler

Karadeniz Bölgesi genelinde, Çorum hariç, 18 ilden 'Alparslan' ismi erkek çocuklarına en çok verilen isim oldu.

Çorum'da ise 'Göktuğ' bu unvanı taşıdı. Kız çocuklarında ise, birçok ilde 'Asel' ismi öne çıkarken, 'Defne' ve 'Asya' isimleri de popüler tercihler arasında yer aldı.

Samsun'da en çok kullanımda olan erkek ismi ‘Mustafa' (18 bin 874), en çok kullanılan kadın ismi de ‘Fatma' (22 bin 788)

Genç Gazete 3 Harfli Erkek Bebek Isimleri (1)

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre, son yıllarda bebeklere verilen isimler arasında 'Göktuğ', 'Ömer Asaf', 'Metehan', 'Defne', 'Asel', 'Asya' ve 'Zümra' gibi isimlerin popülerliği dikkat çekiyor.

Amasya, Ordu, Giresun ve Karabük'te kız çocuklarına en çok verilen isim ‘Defne' oldu. Rize ve Tokat'ta ise kız çocuklarına en çok ‘Asya' ismi verildi. 

Genç Gazete Kız Bebeklerine Özel Çiçek İsimleri (6)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR