Dini gün ve gecelerde, Kandil gecelerinde çocuklarımızla neler yapabiliriz? Dini gün ve gecelerde, Kandil gecelerinde çocuklarımızla neler yapabiliriz?

NAMAZDA YARIŞAN ÇOCUKLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Öğrencileri namaza teşvik amaçlı hayata geçirilen: "Haydi Çocuklar ve Gençler Camilere Koşalım, Namazda Buluşalım" projesi sona erdi.

15 gün boyunca cemaatle namaza devam eden öğrenciler, OSB Camii'nde gerçekleştirilen programla ödüllendirildi.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve kasidelerle başlayan programda Güneydoğu'da yaşamını yitiren şehitlerimiz için hatim duası da yapıldı.

TOPLUMUN HER KESİMİNE YAYALIM

Törende konuşan Müftü Kazım Güzel;

"Camiye koşalım, namazda buluşalım projesinin ödül töreninin yanı sıra şehitlerimiz için hatim ve dua programımıza teşrif ettiğiniz için teşekkür ederim. Namaz müminler üzerinde vakitleri belirlenmiş olarak farz kılınmıştır buyuruyor Cenabı Hak.

Namaz, Hz.Adem'den Efendimiz (sav)'e kadar bütün peygamberlerine emredilmiştir. Namaz, ahirette hesabı ilk sorulacak ibadettir. Müminin miracı, dinin direğidir. Allah Resulü'nün gözümün nuru dediği namaz... 5 kez, arınmanın, temizlenmenin, kemale ermenin, yenilenmenin adıdır namaz...

Cenabı Hak ile 5 kez buluşup; tazelendiğimiz namaz... Cemaat olmanın şuuruna erdiğimiz, birlik ve beraberliğin zirvesine ulaştığımız namaz... Allah Resulu'ne miraçta ikram edilen namaz...

İşte bu namazı bizden sonraki nesillerimize bir ibadet şuuru olarak öğretmek istedik. Biz 15 günlük yarıyıl tatilinde çocuklarımızı camiye alıştırma gayretinde olduk. Siz bize destek verdiniz.

Evlatlarımızın elinde tutup camiye getirdiniz. İnşallah bunu devam ettirelim. Toplumun her kesimine yayalım. Bu programın hepimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZI KUTLUYORUM

Birincilere ödüllerini veren Kaymakam Ali Akça, yaptığı konuşmada;

"Haydi Çocuklar Camiye' kampanyasına katılan çocuklarımızı kutluyorum. İlçe Müftülüğümüz tarafından düzenlenen programa katılanlara teşekkür ediyorum.

Bu vatanı korumak için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Allah onların yakınlarına sabrı cemil nasip etsin" dedi.

Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican da konuşmalarında 'Haydi Çocuklar Camiye' kampanyasını düzenleyen İlçe Müftülüğüne ve katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.

1755 ÖĞRENCİ KATILDI

184 camide düzenlenen; 'Haydi Çocuklar Camiye' kampanyasına katılan, bin 755 öğrenci arasında birinci olan 210, ikinci olan 140 ve üçüncü olan 160 öğrenciye belgeleri takdim edildi.

Birinci olan öğrenciler Çanakkale gezisi, ikinci olan öğrenciler Bursa gezisi ve üçüncü olan öğrenciler ise Oylat gezisi kazandı.