Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenleme ile B sınıfı ehliyet sahipleri, belirli şartları sağlamaları durumunda 125 cc'ye kadar motosiklet kullanabilecek. Peki, bu yeni düzenleme neler getiriyor ve sürücüler bu haktan nasıl faydalanabilecek?

Yönetmelikteki Değişiklikler Neleri Kapsıyor?

Resmi Gazete'de yayımlanan "Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile B sınıfı ehliyet sahiplerine yönelik önemli bir kapı aralanıyor. Yapılan değişiklik, B sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, A1 sınıfı motosikletleri de kullanabilmesinin önünü açıyor.

Honda Motosiklet Pazarında Tekrar Pazar Lideri Oldu!2

Kimler Faydalanabilecek?

B sınıfı ehliyet sahipleri, eğer en az 2 yıllık geçerli bir sürücü belgesine sahiplerse, belirlenen sağlık şartlarını taşıyorlarsa ve daha önce sürücü belgesi geri alınmamışsa bu yeni haktan faydalanabilecek. Ancak, ticari faaliyetlerde kullanılan motosikletler bu düzenlemenin dışında tutuluyor.

Honda Motosiklet Pazarında Tekrar Pazar Lideri Oldu!

Gereken Şartlar ve Eğitim Süreci

Yeni düzenlemeden faydalanmak isteyen sürücülerin, belirlenen direksiyon eğitimi dersini tamamlamaları ve uygulama sınavında başarılı olmaları gerekiyor. Başarılı olan sürücüler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen A1 sınıfı sertifikasını alacak ve bu sertifika sürücü belgesi sistem kayıtlarına işlenecek. Bu işlemler için sürücü belgesine herhangi bir ek kod yazılması gerekmiyor.

Hurdalıktan alınan 86 yıllık otobüs yeniden doğdu Hurdalıktan alınan 86 yıllık otobüs yeniden doğdu

Honda Motosiklet Pazarında Tekrar Pazar Lideri Oldu!3

Yönetmeliğin Yürürlüğe Giriş Tarihi

Yeni yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandığı tarih itibarıyla yürürlüğe girecek. Bu, B sınıfı ehliyet sahipleri için yeni bir dönemin başlangıcı anlamına geliyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR