Şipali Mahallesi girişinde hasadına başlanılan mısır tarlasını ziyaret eden Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, İnegöl'de ürün deseninin çok olduğunu söyledi.

MISIRDA BÜYÜK GELİR VAR

Dünya Kung-Fu Şampiyonu Necmettin Erbakan Akyüz'ün Şampiyonluğu İptal Edildi! Dünya Kung-Fu Şampiyonu Necmettin Erbakan Akyüz'ün Şampiyonluğu İptal Edildi!

Mısırda çiftçilerin büyük gelir elde etmeye başladığını belirten Çelik,

"Gördüğümüz mısırlar 2. ürün şeker mısırı olarak tabir ediliyor. Son zamanlarda İnegöl'ümüzde çiftçilerimize büyük gelir getirmeye başladı. Geçen sezon tek ürün para yaptığında çiftçiyi mutlu edebilirdi ama 2 ürün çiftçiye büyük avantaj sağlıyor. Şeker mısırı; patates hasadından, buğday, arpa gibi hububat hasatlarından sonra ekilen bir üründür."

MISIR EKİMİ ARTTI

"Mısır ekimi yaklaşık 4 bin dönüm civarına çıktı. 2 bin dönüm de silajlık mısır var. Toplamda 6 bin dönüme tekabül ediyor. Bu mısırın tonu piyasada 600 lira civarında. Silajlık mısır da hayvancılıkta önemli yere sahip. İnegöl'ün toprakları çok güzel topraklar. Çiftçilerimize bol bereket diliyoruz" dedi.

MISIR PATATESE ALTERNATİF OLDU

Patates üretiminin para kazandırmamasıyla alternatif ürün olarak mısır ekimine başladıklarını aktaran çiftçi Zakir Özonan, "Devletten biz mazot veya gübre desteği istemiyoruz. Sadece gübredeki vergiyi kaldırmalarını istiyoruz. Artık patatesi terk ettik. Çiftçi olarak mısıra başladık. İnegöl genelinde 5 bin dönüm civarında mısır ekimi yapılıyor."

"Patatesi erken söküp mısırı zamanında ekmek lazım. 1. ekim yaparsak randıman alamıyoruz. 2. ekimde daha güzel ürün veriyor" ifadelerini kullandı.