İnegöl Çinili Camii Derneği Başkanı İbrahim Ekin, yaptığı açıklamada; "Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde bir etkinlik gerçekleştireceğimizi söylemiştik. Öncelikle vatandaşlarımız ile beraber Çanakkale gezisi düzenledik. Çanakkale'de rehber öncülüğünde çok özel anılar anlatıldı bizlere orada. Manevi olarak çok haz aldığımız ve bazı vatandaşların da ağladığı anlar oldu. Orada bir tarih yatıyor ve bu vatan evladıyım diyen herkesin oraya gidip o tarihe şahitlik etmesi gerekiyor"

SELİMİYE CAMİİ DOLDU TAŞTI

"Çanakkale'nin ardından Derneğimizin organize ettiği bir diğer etkinlik için yola çıktı. Berat Kandili nedeni ile vatandaşlarımızı ülkemizin en güzel camilerinden biri olan Selimiye Camii'ne götürdük. Orada inanın çok güzel etkinliklere şahit olduk. Selimiye Camii doldu taştı. Bir çok insan farklı illerden, ilçelerden oraya geldiler. Orada kandilimizi eda ettik. Allah dualarımızı kabul eder inşallah."

KARDEŞLİĞİMİZİ PEKİŞTİRİYORUZ

Dul kadınlar yeni bir evlilik yapabilmek için ne kadar bekler? Dul kadınlar yeni bir evlilik yapabilmek için ne kadar bekler?

"Gezi programımıza katılan vatandaşlardan çok olumlu dönüşler oldu. Hatta öyle ki bu programları sürekli yapmamızı istiyorlar. Bizlerde elimizden geldiği kadar bu etkinlikleri sürdürmek istiyoruz. İnsanların camilere bakış açılarını değiştirmek gerekiyor. Cami sadece ibadethane değil, insanların samimi diyaloglar kurduğu, kardeşliğini pekiştirdiği bir yerdir. Bu nedenle bu tür etkinlikler ile kardeşliğimizi pekiştiriyoruz. Ben katılan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.