İnegöl Belediyesi'nin Şubat ayı olağan meclis toplantısında bazı mahallelerin isim ve sınırlarının değiştirilmesi konusu da gündeme geldi.Yapılan çalışma doğrultusunda; Alanyurt bölgesinde bulunan Üçevler Mahallesi'nin isminin Ertuğrulgazi Mahallesi olarak değiştirilmesi teklif edildi.

ORHANİYE'DEN ERTUĞRULGAZİ'YE

Ayrıca Orhaniye Mahallesi'nin Bursa-Eskişehir karayolunun kuzeyinde kalan Yıldırım Caddesi, Alanyurt Caddesi, Acar Sokak, Sezgin Sokak, Şeker Sokak, Memiş Sokak, Kozluca Yolu Sokak, Bülbül Caddesi, Alemdar Sokak, Tunaboyu Sokak ile Orhaniye Mahallesinde bulunan Alemdar Sokağın kuzey doğusunda kalan adaların da yeni ismi Ertuğrulgazi Mahallesi olması planlanan Üçevler Mahallesi'ne dahil edilmesi düşünülüyor.

KEMALPAŞA'NIN BİR KISMI HAMİDİYE'YE

Bu değişiklik kapsamında İnegöl'ün en büyük mahallesi olan Kemalpaşa Mahallesi'nin de Park Caddesi, Ahmet Türkel Çevre Yolu, Ocakbaşı Sokak, Güleryüz Sokak, Kahya Sokak ile çevrili kısmının Kemalpaşa Mahallesinden ayrılarak Hamidiye Mahallesi sınırlarına dahil edilmesi planlanıyor.

Son Dakika: Türkiye, İsrail ile Bütün Ticari İlişkileri Durdurdu! Son Dakika: Türkiye, İsrail ile Bütün Ticari İlişkileri Durdurdu!

KOMİSYON KARAR VERECEK

Konuya ilişkin görüşlerini paylaşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; "Yeniceköy Mahallesi 2014 seçimleriyle birlikte mahalleye dönüşünce tek mahalle oldu. Ama Alanyurt 5393'ün ilgili maddesinden İnegöl'e bağlandığından oranın 6 mahallesi yine 6 mahalle olarak kaldı. 3 bin nüfuslu mahalle de var, köylere baktığımızda 50-100 nüfuslu köyler de var, 40 bin nüfuslu mahalleler de var. Fakat bu konular deyim yerindeyse biraz daha diğerlerine göre problemi olan konular. İlk konu Orhaniye Mahallesi. Burada aslında Üçevler Mahallesine yakın noktada Orhaniye Mahallesi var. Posta ve benzeri konularda karışıklıklar oluyor. Muhtarlığa veya farklı bir hizmete gelindiğinde sıkıntı olabiliyor. Kemalpaşa Mahallesi çok büyük bir mahalle. Hamidiye Mahalle muhtarlığı binasının 50 adım sonrası Kemalpaşa Mahallesine bağlı. Bunlar komisyon bazında karar verilecektir. Plan ve bütçe komisyonumuz görüşerek yeniden gündeme getirecektir" diye konuştu.

Belediye meclisi, mahalle isim ve sınırlarının değişikliğini kapsayan çalışmanın görüşülmesi için komisyona havalesini oy birliği ile kabul etti. Değişikliklerin Mart ayında yapılacak mecliste yeniden gündeme gelerek karara bağlanması bekleniyor.