Sütanneye karşı dini sorumluluğumuz var mı? Sütanneye karşı dini sorumluluğumuz var mı?

Lohusa dönemi kadınların en hassas dönemleri arasında yer alır. Bu nedenle birçok kişi tarafından da olsa dönemindeki anneye nasıl davranılması gerektiği merak edilen konular arasında yer alır. Lohusa döneminde kadınlar daha hassas olacağı için kadınlara daha iyi davranmak oldukça önemli bir konudur. Lohusa döneminde olan bir kadına anlayışlı bir şekilde davranmak dikkat edilmesi gereken önemli konular arasında yer alır. Aynı zamanda bu dönemde anneyi destekleyecek tecrübeli bir kişinin bulunması da annenin rahatlaması açısından oldukça önemli bir konudur. Lohusa döneminde anneye anlayışlı davranmak annenin stresini azaltması açısından avantajlı bir durumdur. Böylelikle anne ile bebek arasındaki ilişkinin de daha iyi olması mümkün olur. 


Kadınlarla olsa döneminde farklı psikolojik durumlarda olabilirler. Bu nedenle bu dönemde kadınlara psikolojik açıdan daha iyi davranmak oldukça önemli bir konudur. Lohusa dönemindeki kadına ev işlerinde yardım etmek gerekir. Sorumlulukların paylaşılması bu dönemde eşi rahatlatan önemli bir davranıştır. Lohusalık döneminde kadının rahatlatılması ve kaygılarından kurtulması da önemli bir konudur.  Ayrıca bu dönemde kadına küçük sürprizler yapılarak evliliğin daha heyecanlı olmasını da sağlayabilmek önemli bir konudur. Lohusalık döneminde kadınlar ani duygusal değişimler ile karşı karşıya kalabilirler.  Bu nedenle kadınların ani duygusal değişimlerine sert tepkilerin verilmemesi oldukça önemlidir. Bu tepkilere karşı yumuşak tepkiler verilerek bu dönemin en iyi şekilde atlatılması sağlanabilir. Lohusa döneminde kadının güzel olduğuna ikna edilmesi de oldukça önemlidir. Güzellik kaygıları yaşayabileceği için bu kaygıların yersiz olduğuna dair kadını ikna etmek onun rahatlamasını sağlayabilmek açısından dikkat edilmesi gereken konular arasında yer alır. 

Lohusa Dönemi Nedir? 


Lohusa dönemi kadınların hamilelik sonrası yaşadığı oldukça stresli bir dönemdir. Bu dönemde kadınlara destek çıkmak dönemin en iyi şekilde atlatılabilmesi açısından dikkat edilmesi gereken önemli bir konudur. Lohusalık dönemi genel olarak 42 gün kısacası 6 hafta olarak süren bir dönemdir. Bu dönemde annede hem fizyolojik hem de psikolojik durumlarda değişiklik gözlemlenebilir. Hormonların farklı çalışmasından dolayı bu gibi etkiler yaygın olarak görülür. 

Kaynak: Haber Merkezi