Kütahyalılar ve Domaniçliler Derneği Başkanı Mehmet Sargın, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte dernek binasında basın toplantısı düzenledi.

CUMARTESİ 17.00'DE

İneklerin yediği ot yeşil, verdiği süt beyaz, bu nasıl oluyor? İneklerin yediği ot yeşil, verdiği süt beyaz, bu nasıl oluyor?

Sargın; "Dernek olarak vizyonumuzu "Doğduğumuz yerlerin kültürünü yaşatmak, doyduğumuz yer olan İnegöl'ümüzün sosyal ve kültürel hayatına katkı koymak" olarak belirleyen bir derneğiz.

Bu doğrultuda etkinlikler yapma gayreti içindeyiz. Büyüklerimizle abilerimizle, dernek eski başkanlarımızla, üyelerimizle yaptığımız istişareler sonucunda; dernek olarak her sene düzenleyerek geleneksel hale getirdiğimiz Kütahyalılar festivalimizin dokuzuncusunu bu sene 28 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00'de Kültürpark içi anfi tiyatroda yapma kararı aldık" dedi.

ÖZGÜR EREN YER ALACAK

"Nasip olursa bu sene 9.uncusunu icra edeceğiz" diyen Sargın;

"Festivalimizde Halk oyunları gösterileri, tiyatro gösterileri, yöresel sanatçılarımız Yasin Kalkan, Emre Engin, Menteşeli Cengiz, Saruhan Kardeşler, Veli Çelik ve ulusal sanatçı Özgür Eren yer alacaklar.

Her sene olduğu gibi bu senede hemşerilerimizi dostlarımızı festivalimize bekliyoruz. Bu festivalimize destek veren Bursa Milletvekilimiz Hüseyin Şahin'e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'ye, İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a, Kültür Bakanlığımıza, sponsorlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

KAPALI'YA ALINABİLİR

Sargın, etkinliğin hava muhalefeti olması durumunda yeni hastane yanındaki Kapalı spor salonunda gerçekleşeceğini de sözlerine ekledi.