Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı Görüşmeye Çağırdı Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı Görüşmeye Çağırdı
Turgay Yel, 6 Eylül İnegöl’ün Kurtuluşu dolayısıyla gerçekleştirilecek şenlikler hakkında bilgi verdi.

BAYRAKLARLA SÜSLEYİN
Yel: “Bilindiği üzere 6 Eylül İnegöl’ümüzün düşman işgalinden kurtuluş günü. İnegöl’ün kurtuluş günü dolayısıyla tüm şehitlerimizi ve bu kurtuluşta emeği geçen tüm büyüklerimizi minnet ve rahmetle anıyorum. Her yıl geleneksel olarak belediyemiz marifetiyle İnegöl’ün Kurtuluşu ile alakalı bazı etkinlikler yapılıyor.”

“ Biz geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda İnegöl’ün Kurtuluş etkinliklerinin coşkulu ve dolu dolu geçmesini arzu ediyoruz. Değerli halkımızın, şehrimizi bayraklarla süslemesinden tutun da, düzenlenecek programlara katılımına kadar kurtuluş etkinliklerimizi renklendirip, coşkumuzu arttırmasını beklemekteyiz” dedi.

92.Sİ KUTLANACAK
Program hakkında da bilgi veren Yel, şöyle devam etti:

“Bu yıl 92’sini kutlayacağımız etkinliklerimizin programı şu şekildedir. Etkinliğimiz saat 10.00’da heykel önünde 3 protokolün yani kaymakamlığımız, garnizon komutanlığımız ve belediyemizin çelenk sunumu ile başlayacak.”

“ Akabinde, İstiklal marşımız ve bayrağımızın göndere çekilmesi ve saat 11.00’da tüm katılımcılarla şehitlik ziyaretimiz olacak. Saat 11.30’da Meclis Üyelerimizle birlikte garnizon komutanımızı askerlik şubemizde ziyaret edeceğiz.”

KILIÇKALKAN GÖSTERİSİ VE MEHTER KONSERİ
“Saat 14.00’de Bursa Büyükşehir Bandosu Sarraflar Çarşısında bir konser verecek. 19.00 - 19.30 İlçe Protokolü, Mehter Takım ve Diğer Katılımcıların iştirakiyle Belediye Önünden Heykel Önüne Kortej Yürüyüşümüz ve Fener Alayımız olacak.”

“ Aynı günün akşamı saat 20.00’de heykel önünde Mehter Takımımızın Konserinin ardından Bursa Kılıç Kalkan Ekibi ve İnegöl Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterilerini gerçekleştireceklerdir. Bu organizasyonları sayın kaymakamımız ve sayın garnizon komutanımızla beraber tertip ettik.

İLÇE HALKINI DAVET ETTİ
“Hazırladığımız etkinliğimizde İnegöl’ü gerçekten İnegöl yapan, İnegöl’ün bu günlere gelmesinde çok değerli katkıları ve emekleri olan tüm büyüklerimizi, özellikle o kurtuluşa şahitlik etmiş aziz şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anmak istedik.”

“ Ben buradan tüm programlarımıza ilçe halkımızı, sivil toplum örgütlerini, siyasi partileri dernek kurum ve kuruluşları özellikle davet ediyor, şimdiden kurtuluş günümüz kutlu olsun diyorum”