Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi Açıklandı Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi Açıklandı
Kulaca Mehmet Bey Cami açılışına Bursa Valisi Münir Karaloğlu, İlçe Kaymakamı Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, MHP İlçe Başkanı Fahri İnkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, İlçe Müftüsü Bayram Canbey ve çok sayıda kişi katıldı.
Açılış öncesi söz alan Kulaca Köyü Muhtarı Mehmet Çevik, caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Daha sonra söz alan İlçe Müftüsü Bayram Canbey, "Mehmet Bey Cami tarihi bir köyümüzün temel taşlarından birisidir. Bu aşamaya gelinceye kadar maddi ve manevi katkıda ve destekte bulunan herkese teşekkür ediyoruz."dedi.
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise İl Genel Meclisinin sadece bu camiye değil, İnegöl'deki yaptıkları birçok çalışmaya çok önemli maddi destekler verdiğini belirterek, "Burası çok tarihi bir köy. İnanıyor ve ümit ediyorum ki yapacağımız çalışmalarla yeni yasayla beraber Kulaca gerçekten ihya olacak. İnegöl'ün köyleri mahalle olarak ihya olacaklar Çok cami hocamızın da burayla alakalı çok özel bir ilgisinin olduğunu söylemek istiyorum. Çevre düzenlemesini belediye olarak biz yaptık. Bu caminin tekrar ayağa kalkmasıyla alakalı kimlerin desteği olduysa Allah kendilerinden ebediyen razı olsun.diye konuştu.
"Burada bir tarihi tekrar canlandırmanın mutluluğun hep beraber yaşıyoruz."diyen Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, "Toplamda 756 bin liraya mal oldu. Burası hem maddi hem manevi değerleri barındıran çok güzel bir eser. Hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen bütün arkadaşları yürekten kutluyorum."ifadelerini kullandı.
Daha sonra söz alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye'nin her alanda hızlı bir şekilde geliştiğini ifade ederek, "Artık Kulaca'da Büyükşehir var, İnegöl'de Büyükşehir var. Şimdiden sonra her zaman yanınızdayız."şeklinde konuştu
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise tarihi eseri ayağa kaldırdıklarını belirterek, "Burası eğer İl Özel İdaremiz el atmasaydı çok yakın zamanda çürümeye terk edilecek bir mekan olacaktı. Özellikle ben İl Genel Meclisi üyelerimize teşekkür etmek istiyorum. Valimizin ve İl Özel İdaremizin destekleriyle bu eseri ayağa kaldırdık. Biz İnegöl'e ve Bursa'mıza çok büyük hizmetler yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz" dedi.
Son olarak söz alan Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise, "500 senedir mabet olarak kullanılmış güzel bir eserin huzurundayız. Bu caminin eski durumunu bu köyde yaşayan herkes bizden çok daha iyi biliyor. Biz ilk defa gördük, köyü de, camiyi de. Ama bu köyün sakinleri bu köyde yaşıyorlar ve bu caminin eski durumuyla şuanda ki durumunu hepimizden daha iyi görüyorlar ve takdir ediyorlar.
Her şeyden önce emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarımı kutluyorum. Sizin köyünüzde bulunan bu Mehmet Bey Cami. İnşallah bu cami nasıl 500 yıldır bu köyde cami olarak yaşadıysa, dünya var oldukça da yine yaşamını devam ettirsin" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından caminin yapımında emeği geçenlere plaket takdim edildi.İlçe Müftüsü Bayram Canbey'in dua etmesinin ardından kurdele kesimiyle Mehmet Bey Cami hizmete açıldı.
.