"Başkan Aktaş'a Doğubeyazıt görevi"

Bu haber hafta sonu İnegöl gündemini hareketlendirdi.

Kimi haberi; "Başkan Aktaş Ağrı'ya gönderildi" diye anlamış ya da öyle anlamak istemiş. Anlaşılan birilerinin karın Ağrı'sı var.

İşin aslı şu;

Ağrı'nın Doğubayazıt Belediye başkanı, BDP'li Rohat Özbay görevden alındı. Yerine, 24 Ocak tarihinde kayyum olarak Kaymakam Ulaş Akhan atandı. Buraya kadar her şey kanun gereği, Devletin yaptığı yasal icraat...

AK PARTİ GENEL MERKEZİ'NİN KARARI

Başkan Aktaş ile ilgili görevlendirme ise Ak Parti Genel Merkezi'ne ait. Kayyım olarak atanan Kaymakam Ulaş Akhan'a yardımcı olması amacıyla, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti genel merkezince uygun görülmüş.

Kamuoyu ilk haberi, zaten Başkan Aktaş'ın kendisinden aldı. Olay henüz taze... 2 akşam önce Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, bizzat Başkan Aktaş'ı arayarak görevlendirmeyi tebliğ eder.

Türkiye'de şu an PKK Terörü sebebiyle 60 Belediye Kayyum tarafından yönetiliyor. Ağrı Doğubayazıt ilçesi de bunlardan biri.

Ak Parti Genel Merkezinin Belediyeler arası kardeş belediye uygulaması olduğu gibi, Kayyum tarafından yönetilen Belediyelere destek verme gibi yeni bir uygulaması da var.

Velhasıl artık Başkan Aktaş'ın gündeminde sadece İnegöl ve Bursa değil, Ağrı ve Doğubayazıt da var.

BAŞKAN AKTAŞ DOĞUBAYAZIT'A YABANCI DEĞİL

Başkan Aktaş Doğubayazıt'a yabancı değil. Doğubayazıt Başkan Aktaş'ın, yedek subay olarak askerlik yaptığı yer. Doğubayazıt'a dönem dönem gittiğini de biliyoruz.

Kaymakam refikliğini İnegöl'de yapmış Kaymakam Ulaş Akhan'ın da orada şu an kayyum olarak görev yapması, güzel bir tevafuk olmuş.

Şüphesiz Başkan Aktaş'ın Ağrı'da yapacak çok işi var.

Aldığımız bilgiye göre orada belediye hizmetleri yok denecek kadar az. Temizlik hizmetleri en büyük sorun. Belediyenin ciddi maddi borçları var. Nüfus köylerle birlikte 121 bin. Merkez nüfus 80 bin.

İran sınırında, sınır ticaretinin yoğun olduğu bir kent. Bu güzel ilçe bu zamana kadar kötü yönetilmiş. Yerel yönetim PKK terörüne teslim edilmeye çalışılmış.

SIRADAKİ GÖREVLENDİRMELER

Başkan Aktaş, İnegöl'deki tecrübesi ile Ağrı'ya çok şey katacaktır. Bu görevlendirmeyi, Başkan Aktaş'ın siyasi geleceği açısından da çok önemli buluyoruz.

Başkan Aktaş'ın Ağrı'daki hizmetleri, yörenin hassasiyetleri dikkate alındığında Ankara'dan daha çok dikkat çekecektir. Genel Merkez, Başkan Aktaş'ı bu süreçte daha yakından takip edecektir.

Siyasi hedefler açısından bu görevlendirmeyi değerlendirdiğimizde, çok olumlu buluyoruz.

Genel merkezdeki parti büyüklerinin layık gördüğü bu görev, gelecekteki görevler için bir ışık verebilir. Bursa Büyükşehir buna dahil... Neden olmasın? Artık Başkan Aktaş'ı sadece Bursa değil, Ağrı da konuşacak. Yankısı Ankara'dan duyulacak.

Yeni görevinde Başkan Aktaş'ı ve ekibini tebrik ediyor, Allah mahçup etmesin, diyoruz.