Kışın vazgeçilmez yemekleri arasında kış türlüsü de yer alır. İçeriğinde birçok sebzenin yer aldığı bu yemek lezzeti ile dikkat çeken yemekler arasında bulunur. Kışın sebzeli yemeklerin tüketilmesi sağlık açısından da oldukça önemlidir. Bu nedenle kış türlüsü ile sağlıklı bir yemek hazırlayabilmek mümkündür. Farklı damak tatlarına hitap eden kış türlüsü çeşitli sebze kullanılarak hazırlanabilen yiyecekler arasında yer alır. Bu nedenle kış türlüsünün içerisinde yer alan malzemeler damak zevkinize göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak havuç, patates, pırasa, karnabahar gibi çeşitli sebzeler kullanılarak hazırlanan lezzetli yiyecekler arasında yer aldığı için bu malzemeler sıklıkla kullanılır.
Kış Türlüsü Malzemeleri

Kış türlüsü hazırlarken kullanılacak malzemeler oldukça çeşitlidir. Bu malzemeler arasında:

  • 2 adet havuç 
  • 2 adet pırasa 
  • 2 adet patates 
  • 1 bardak bezelye
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 kaşık biber salçası 
  • Tuz 

4 yemek kaşığı zeytinyağı

Sivrisinekler neden bazı insanları sokmaz? Sivrisineklerden korunma yolları nelerdir? Sivrisinekler neden bazı insanları sokmaz? Sivrisineklerden korunma yolları nelerdir?

Bu malzemeler yer alır. Kış türlüsü için gerekli olan malzemeler hazırlandıktan sonra tarifi oldukça basit olan bu yemeği hazırlayabilmek mümkündür.

Kış Türlüsü Hazırlanışı


Kışın sofraların vazgeçilmez yemekleri arasında yer alan kış türlüsünü hazırlamak için gerekli olan malzemeler temin edilir. Malzemeler temin edildikten sonra malzemelerin iyice yıkanması oldukça önemlidir. Yemekleri hazırlarken sebzeleri ve malzemeleri iyice yıkamak oldukça önemlidir. Bu nedenle havuç, pırasa, patates iyice yıkandıktan sonra tarife başlanır. Malzemeler yıkandıktan sonra sebzeleri küçük küçük doğrayıp tencereye dökebilirsiniz. Sebzelerin boyutu ise tamamen sizin zevkinize kalmıştır. Dilediğiniz boyutta sebzeleri doğradıktan sonra tencereye alın. Tencerenin üzerine daha önceden dondurulmuş olan bir bardak bezelyeyi boşaltın. Bezelyeler boşaltıldıktan sonra salça ve diğer malzemeler tencerenin üzerine ilave edilir. Daha sonra 2-3 bardak su dökerek pişirme işlemine başlayabilirsiniz. Pişirirken sebzelerin iyice pişmesine dikkat etmek oldukça önemlidir. Böylelikle oldukça lezzetli bir kış türlüsü tüketebilmek mümkün olur. Kış türlüsü hazırlarken içerisine farklı sebzelerde koyabilirsiniz. Dilerseniz türlünün içerisine kereviz, kuru soğan, kabak, karnabahar, sarımsak gibi farklı malzemeler de ilave edebilirsiniz. Bu malzemeleri de ilave ettikten sonra yemeğinizi iyice pişirip tüketebilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi