Başkan Yardımcısı Sabri Günaydın, Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah ve konsey üyelerinin katılımıyla Süleymaniye Mahallesi Bahçe Sokak üzerinde bulunan korulukta gerçekleştirilen kedi evi yerleştirme etkinliğinde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mobilya bölümü öğrencilerinin sokak hayvanları için kendi el becerileriyle evler ürettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '1 Mayıs' vurgusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '1 Mayıs' vurgusu

2. PİSİ BAHÇE GELİYOR

Başkan Aktaş; "Şehrimizde bulunan koruluklara yerleştireceğimiz kedi barınakları halkımızın da bu projeye sahip çıkması ve bu hayvanların bakım ve beslenmesinde belediyemize destek olmasıyla daha da çoğaltılacak. Bu barınakların üretim sürecinde büyük emekleri olan öğrencilere, Kent Konseyi ve Kent Konseyi Sokak Hayvanları Çalışma Grubuna çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kültürparkta hayata geçirilen pisi bahçesinin vatandaşların ve çocukların büyük beğenisini kazandığını aktaran Aktaş, bu nedenle ikinci bir pisi bahçe için çalışmalar başlattıklarını ve yer tespiti için araştırma yaptıklarını belirtti. Yeni hayvan barınağı çalışmalarına da değinen Başkan Aktaş, proje aşamasında olan çalışmayı yılsonuna kadar yetiştirmeye çalışacaklarını ifade etti.

ALİBEYKÖY'E HOBİ ÇİFTLİĞİ

Aktaş, hayata geçirmeyi planladıkları hobi çiftliği için ise şunları söyledi; "Şehir hayatı yüzünden unuttuğumuz ve uzak kaldığımız köy hayatını yeni nesillere yeniden hatırlatmak ve yaşatmak amacıyla doğal hayatı tüm renkleriyle ortaya koyacağımız Hobi Çiftliğini Alibeköy Mahallesinde hayata geçirmek için çalışmalarımıza başladık. İnşallah yılsonuna kadar bu projemizi de halkımızın ve çocuklarımızın hizmetine sunacağız."