Alanyurt bölgesinde bulunan Akşemsettin İlkokulu, 75.yıl İlkokulu, Fatih İlkokulu ve Alanyurt İlkokulu'nun ortaklaşa düzenledikleri 1.sevgi ve kardeşlik festivali dün başladı. Festivalin ilk gününde Alanyurt İlkokulunda üç gün sürecek futbol karşılaşmaları yapıldı. Ardından salı günü Fatih İlkokulu'nda satranç turnuvası, çarşamba günü Akşemsettin İlkokulu'nda mendil kapmaca turnuvası, perşembe günü de 75. Yıl İlkokulu'nda kitap okuma yarışması düzenlenecek. Festivalin ödül töreni perşembe günü saat 15.00'da 75. Yıl İlkokulu'nda gerçekleştirilecek.

ÖĞRENCİLER ARASINDA DOSTLUK VE KARDEŞLİK

Festivalin ilk gününe ev sahipliği yapan Alanyurt İlkokulu Müdürü Mehmet Yaşar Genç, bu festivali düzenlemekteki amaçlarının öğrenciler arasında dostluk ve kardeşlik bağlarının geliştirilmesi olduğunu ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Bursa Cup'ta Gemlik Belediyespor Şampiyon Oldu Bursa Cup'ta Gemlik Belediyespor Şampiyon Oldu

75. Yıl İlkokulu Müdürü Hasan Altınoğlu ise aslolanın yarışmadan öteye birlikte kaynaşma ortamının sağlanması olduğunu söyledi.

Fatih İlkokulu Müdürü Mustafa Kemal Deveci, Alanyurt bölgesinde böyle bir etkinliğin ilk defa gerçekleştiğini ve amacına ulaşacağından emin olduğunu söyledi.

Akşemsettin İlkokulu Müdürü Ahmet Demir ise eğitimin birincil amacı olan öğrenciyi toplumsallaştırmanın gerçekleşmesinin bu tip faaliyetlerle mümkün olduğunu ve bu festivalle öncelikli olarak bu amacı gerçekleştirmeye çalıştıklarını söyledi.