BESOB Başkanı Arif Tak'ın divan başkanlığını yaptığı kongre, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Denetim ve faaliyet raporlarının okunup ayrı ayrı ibra edilmesinin ardından konuşan Başkan Hakan İnkaya,

"4 yıllık dönemin sonuna geldik. Allah bundan sonra da iyi işler yapmayı nasip eylesin. Sıkılı yumrukla yöneticilik yapılmaz. Gerginlikler yaşadıysak da barışmasını bildik. Yaptığımız tüm faaliyetler üyelerimizin çıkarları içindi."

İNEGÖL'E ARTIK BİR TOPTANCILAR SİTESİ LAZIM

O helikopter pisti Emine Erdoğan için değil! O helikopter pisti Emine Erdoğan için değil!

"İnegöl'ümüz havzasıyla beraber 600 bin kişilik bir nüfusa sahip. İnsanlar gelip İnegöl'den toptan alışveriş yapıyorlar. İnegöl'e artık bir toptancılar sitesi lazım. Bu bizim gücümüzü aşıyor.

Siyasilerden ricam, planlamanıza programınıza alabilirseniz 300 bin kişilik İnegöl'ün yanında 300 bin kişilik havza insanını buraya getirir ve İnegöl ekonomisine katkıda bulunursunuz. Odamızın gücü buna yetmiyor ama Arif Başkanımız öncülüğünde sizlerin de gayretinizle planlamaya almak istiyoruz."

BAKKAL ESNAFIMIZ SABAHA KADAR NÖBET TUTTU

"Hep beraber İnegöl için gayret gösterelim. 15 Temmuz gecesinde bir kaos ortamı varken TV'lerde koca işletmeleri kapatanlar bizim bakkal esnafımız sabaha kadar nöbet tuttu.

O gece imtihanı geçtik. Bu ülkenin bakkalı, çaycısı, çorbacısı her gece sabaha kadar nöbet tuttular. Bu ülkenin teminatı olan esnaflara çok ucuz hesap yaparak tercihinizi bu yönde kullanmayın" dedi.

YENİ YÖNETİM

Konuşmanın ardından tek liste gidilen seçimde İnkaya 4. kez başkanlık koltuğuna oturdu. İnkaya başkanlığındaki yönetim kurulu üyeliklerine: Hüseyin Kocabey, Ergün İnce, Aydın Ongan, Salih Bilal Aslan, Harun Çalım ve Musa Demir seçilirken, Denetim kurulu üyeliklerine Mümin Parmak, Abdullah Demir ve Gökmen Karabağlı getirildi.