Şubenin toplantı salonunda düzenlenen programda konuşan MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, mobilya sektörünün gelişimine dikkati çekti.

MÜSİAD ÖĞRETTİ

"Kurumsal duruşu ihmal eden firma marka olamaz. MÜSİAD bunu bize öğretti" diye konuşan Güleç, Bir şehrin bir hikayesi var, keşke çok yönlü bir hikaye olsa. İnegöl'ün tek hikayesi mobilya hikayesidir. Bu da İnegöl'ün tüm sektörlerini doyurma ve İnegöl'ü büyütme büyüklüğüne sahiptir. Mobilya sektörü İnegöl'e gelmiş bir sürü insanın ana geçim kaynağıdır. Başka sektörlerin de ana geçim kaynağıdır."

TÜRKİYE MOBİLYASINA YÖN VERİYORUZ

BİK Analitik’in kalitesi TSE tarafından tescillendi BİK Analitik’in kalitesi TSE tarafından tescillendi

"İnegöl Türkiye mobilyasına yön veren bölgelerden bir tanesi. Bizim derdimiz sadece kendimiz değil. İnegöl'ü dünyaya mobilyayla tanıtmamız gerekiyor. Yanlış yerlere geliyoruz. Bir koyundan bir tane post çıkar. Bu fuardan 10 tane müşteri çıkmaz. Gelen müşteriler belli. Yeni, etkili bir müşterinin gelebilmesi için her firmanın ihracatçısının Pazar arayışı içine girmesi lazım. Öyle yaparsak bir Köln ve Milano, çıkar bu şehirden..."

DÜNYAYA ODAKLANMAMIZ LAZIM

"Eğer biz post paylaşımına girersek bu fuara 5 yıl sonra bir müşteri bile gelmeyecek. Tekstilci, makineci, mobilyacı olmuş fark etmez biz birbirimize benziyoruz. Fuar işinde dünyaya odaklanmamız lazım. Markalaşma, AR-GE ve nitelikli insan kaynağına yatırım yaptık. 90'ların başından bugüne üretimimizi 10 kat artırdık. Üretimimiz bugün 10 milyar dolara ulaştı ancak halen potansiyelimiz var."

İHRACAT ÖNEMLİ

"Ürettiğimizin yüzde 34'ünü ihraç ediyoruz. 2001'de ilk kez dış ticaret fazlası verdik, ihracatımızı 10 kat arttırdık. 2015 yılında 2 milyar 400 milyon dolar, 2016 yılında 2 milyar 657 milyon dolar 2017 yılının ilk 8 ayında 1 milyar 860 milyon dolara ulaşıldı. 2017 sonu öngörümüz 2 milyar 700 milyon dolara ulaşmaktır. 2023 hedefimiz 10 milyar dolar ihracattır" diye konuştu.