Karalar Mahallesi yolu üzerinde 2016 yılı Aralık ayında temeli atılan yeni Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezinin yapımı tamamlandı.

Eski barınakta bulunan hayvanların nakilleri yapılırken; Belediye Başkanı Alper Taban, doğayla iç içe, yeşillikler içerisinde bulunan ve sahipsiz hayvanlara modern bir yaşam alanı sunan merkezi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

DÜNYA SOKAK HAYVANLARI GÜNÜ

4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları gününde barınağı ziyaret eden Belediye Başkanı Alper Taban yaptığı açıklamada;

"Belediyeler alt yapı ve üst yapı faaliyetlerini zaten sürdürüyor. Biz de insana yatırım yapacağız ama aynı zamanda hayatın içerisindeki tüm canlıları düşünerek bunları yapmak zorundalar. Burada da sahipsiz hayvanlarımız eski merkezimizde olandan çok daha güzel imkanlara sahip olacaklar."

CANLIYA YATIRIM

ÇAYKUR 1072 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı ÇAYKUR 1072 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı

"Canlıya yatırım yapıyoruz. Allah'ın yarattığı her şey bizim için değerli ve önemlidir. Bu hayvan olsa da böyledir, bir bitki olsa da böyledir. Yaratılanların en şereflisi olan insana hizmet etmek zaten bizim için bir ayrıcalıktır.

Burası modern ve konforlu bir mekan olacak inşallah. 2016'nın Aralık ayında temel atması gerçekleşmişti. Burası 40 dönümlük bir arazi. 1170 m2 inşaat alanına sahip. Şuanda bunun belli bir bölümünü kullanmış oluyoruz."

HERŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

"İçerisinde; idari binamız mevcut, hayvan hastanemiz, köpek tedavi ünitemiz, kedi evimiz, yavrulu hayvan tedavi ünitemiz, başıboş atlarımız için ahırımız var. Buranın özellikle bir hayvan hastanesi profilinde olduğunu da söyleyebilirim. Ameliyathaneleri olan, tedavi birimleri olan bir hastane oldu aslında."

2 MİLYON TL BÜTÇESİ VAR

"İnşallah sadece burada sağlıklı mı değil mi kontrollerinden ziyade varsa hayvanın yaşadığı sorunlar bunları da giderebilecek hem makine ve teçhizat hem de insan gücüne sahibiz. Projenin yaklaşık 2 milyon TL bütçesi olduğunu söyleyebiliriz.

Bunun 540 bin TL2lik kısmını Orman Bakanlığımızdan hibe olarak aldık. Ben buradan bir kez daha Bakanımıza teşekkür ediyorum."

"Ben buradan gelip hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşlarımızı da yeni tesisimize davet ediyorum.

Buradan gelip bu hayvanları alarak sahiplenebilirler. Yine çocuklarımız ve öğrencilerimiz için burada özel programlar tertip etmeyi düşünüyoruz" dedi.