İlçe protokolünü buluşturan açılış geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirildi.

1 yıl önce Adem Demir, İhsan Balakuş, Hasan Avcıbaş ve İsmail Durmuş'un ortaklığında kurulan inegolonline.com internet haber sitesi ile haftalık Söz Gazetesini bünyesinde bulunduran İnegöl Medyanın haber merkezi, Kemalpaşa Mahallesi Yeşilçayır Caddesi üzerinde açıldı.

GÜNLÜK 10 BİN ZİYARETÇİ

Leyleklerin yuvası yıkılmaktan kurtarıldı Leyleklerin yuvası yıkılmaktan kurtarıldı

Açılışta konuşan İnegöl Medya ortaklarından İsmail Durmuş;

24 Temmuz Basın Bayramı'nda böyle bir açılışı gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Basın bir ülke bir millet için önemli bir öğedir. Hele ki son günlerde ülkemizde yaşanan olaylar ve bilgi kirliliği basının önemini bir kat daha ortaya çıkarmaktadır. 1 yıl önce İnegöl'de medya alanında yeni bir renk katma adına İnegöl Online adı altında kurduğumuz haber sitesi kısa sürede büyük mesafeler kat ederek günlük 10 bin İnegöllünün ziyaret ettiği bir adres haline gelmiştir."

TEK ÇATIDA BİRLEŞTİ

"Haftalık Söz Gazetesi ile birleşen inegolonline.com, İnegöl Medya çatısı altında 3 aydır faaliyetlerine devam etmektedir. Bu bir senelik süreçte yazdıklarımızla bize gönül koyanlar olmuş olabilir şunu ifade etmek isteriz ki biz doğrular üzerinden hareket etmek için bu yola çıktık."

"Basının asıl görevi doğruları yazmaktır, bir ülkenin refahı huzuru basının yazdıkları ile doğru orantılıdır. Eğer basın doğruları yazmaktan vaz geçerse o ülkede huzur darbe alır. Bu yüzden diyoruz ki rabbim bizleri doğru yoldan saptırmasın, kalemlerimizi sadece doğru yazdırmak için eğsin."

TERÖR OLAYLARINI LANETLİYORUZ

"İnegöl medya ailesi olarak şunu ifade etmek istiyoruz ki topraksız vatansız ve bayraksız bir basın hiç bir şey ifade etmez. Ülkemizde yaşanan terör olaylarını lanetliyoruz, rabbim bu kötü zihniyette olan nifak tohumlarını kahreylesin. Gecesini gündüzüne katan kamuoyunu bilgilendirmek için çalışan kıymetli meslektaşlarımızın bu özel gününü İnegöl medya ailesi kutluyoruz" diye konuştu.

BASIN ÇALIŞANLARI UNUTULMADI

Açılışta konuşan protokol üyeleri ise basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş konuşmasında şunları söyledi;

"Ülke olarak birkaç gündür sıkıntılı günler yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğe, kardeşliğe ve dostluğa çok daha fazla ihtiyaç duyduğumuz günlerdeyiz. Allah birlik ve beraberliğimi bozmasın. Artık hayat internette ilerliyor. Bundan dolayı her şeyi oradan takip ediyoruz. Ben internet gazeteciliğinin önemli olduğunu düşünüyorum. İnşallah arkadaşlarımız çok daha iyi işlere imza atacaklar. İnegöl'ümüz için hayırlı olsun."

KÜLTÜR SARAYI YILSONUNDA YIKILACAK

İnegöl Medyanın daha önce Kültür Sarayında hizmet verdiğini anımsatan Aktaş;

"Kültür Sarayı boşalmaya başladı. Bugün açılışını yaptığımız İnegöl Medya'da Kültür Sarayında bulunuyordu. Yılsonunda inşallah Kültür Sarayını yıkacağız. Oraya altı otopark olmak şartıyla oraya çok güzel meydan yapacağız. O bina gerçekten işlevini kaybetti. Çok kötü durumda" dedi.

HER BİREY ŞUANDA BİR GAZETECİ

İşyerinin İnegöl'e katkı koyacağını belirten AK Parti Bursa milletvekili Hüseyin Şahin,

"Arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Son 10 yıldır internet aracılığıyla ve son 5 yıldır da sanal medya aracılığı ile medya faaliyetleri yürütülüyor. Aslında her birey şuanda bir gazeteci. Kendi yaptığı faaliyeti, kendi düşüncelerini ve yaptığı icraatını adına açmış olduğu hesaptan kamuoyuna duyuruyor."

"Benimde facebook ile twitter hesabım var. İletişim ve iletişim mecralarının çok büyük önemi var. Ama bunların doğru, karakterli olması gerekiyor. İnegöl'deki günlük gazeteler ilçemize büyük katkılar ve değerler veriyor. İnşallah burada güzel ve katkı koyacak haberler yaparlar" dedi.

DUALI AÇILIŞ

İnegöl basınından övgü dolu sözlerle bahseden Kaymakam Ali Akça ise şöyle konuştu;

"İnegöl basını gerçekten rüştünü ispat etmiş basın. Gece gündüz her zaman her yerde 7 gün 24 çalışma esasıyla olayları gerçek ve doğru şekilde ulaştırmak için üzerlerine düşeni en iyi şekilde yapıyorlar. Yürüdükleri bu yolda onları Allah kazalardan belalardan korusun. Yolları açık olsun. Yeni işyeri İnegöl'ümüze ve sahiplerine hayırlı uğurlu olsun."

Konuşmaların ardından İshakpaşa Cami eski imam hatibi İbrahim Karaman'ın yaptığı dua sonrası işyerinin açılışı yapıldı. Açılışın ardından protokol üyeleri ve davetliler işyerini gezdi.